Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρωινός Λόγος | Καθημερινή Εφημερίδα Των ΤρικάλωνΔεν ξέχασαν τον Παντελή και τον Στάθη

altΠέρασαν 18 χρόνια που έφυγαν άδικα από την ζωή οι παίκτες του ΑΟ Τρίκαλα Παντελής Εξηνταφώτης και Στάθης Λαζαρίδης, έτσι σήμερα τελέστηκε στο μνημείο τους τρισάγιο παρουσία της διοίκησης, φιλάθλων και ποδοσφαιριστών.

Περισσότερα...

Τα Σχολεία τίμησαν το Πολυτεχνείο

altΛαός χωρίς ιστορική μνήμη είναι λαός καταδικασμένος να χαθεί στην ιστορία. Αυτός είναι ένας κανόνας που δεν θα πρέπει να το λησμονεί κανείς, έτσι το χρέος των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων είναι να τονίζουν και να μαθαίνουν στα παιδιά τους σημαντικές στιγμές της Ιστορίας αυτού του τόπου.

Περισσότερα...

Ισόπαλος ο ΑΟΤ με Αναγέννηση Άρτας

Ο ΑΟ Τρίκαλα ήθελε στο ντεμπούτο του Άγγελου Διγκόζη τη νίκη, όπου θα τον οδηγούσε στην κορυφή του 2ου ομίλου, αλλά έμεινε στο 0-0 και έτσι μετά το τέλος της 7ης αγωνιστικής η ομάδα της Αναγέννηση Άρτας ήταν αυτή που πανηγύρισε τον βαθμό.

Περισσότερα...

Στηρίξτε για να… στηρίξουμε!

alt Καθημερινά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα στο κτήριο του παλαιού νοσοκομείου Τρικάλων λειτουργούν οι «Κοινωνικές Δομές Δράσεις Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας».

Περισσότερα...

Σε ετοιμότητα ο ΑΟΤ για Άρτα

Παρά την δυνατή βροχή που έπεφτε χθες το μεσημέρι στο γήπεδο Λογγακίου οι παίκτες του ΑΟ Τρίκαλα έδειξαν διάθεση, με τον τρόπο αυτό έστειλαν μήνυμα στο νέο τους προπονητή Άγγελο Διγκόζη ότι είναι έτοιμοι για τη μεγάλη μάχη της Κυριακής.

Περισσότερα...

Λουκέτο σε 15 καταστήματα

Τα «πυρά» του στρέφει τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ για την κατάσταση στην οικονομία ο πρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ Φαρκαδόνας και Περιχώρων Ξάνθος Νάτσινας.

Μιλώντας για το εκπτωτικό 10ήμερο και γενικά για την οικονομική κατάσταση των καταστηματαρχών και των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κ. Νάτσινας τονίζει πως δεν μπορούν να αντέξουν άλλο, καθώς έχουν εξαντλήσει κάθε απόθεμα που είχαν και κάθε δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

«Στην περιοχή μας μέσα στο 2014 έχουν κλείσει 15 καταστήματα, αριθμός μεγάλος, αναλογιζόμενοι το μέγεθος του δήμου Φαρκαδόνας, οικονομικό και πληθυσμιακά» δηλώνει ο κ. Νάτσινας και προβαίνει σε πρόβλεψη για το 2015 επισημαίνοντας «του χρόνου θα είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα και τα λουκέτα αυξηθούν, διότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε άλλο τους αβάσταχτους πλέον φόρους, που ενισχύθηκαν με τον ΕΝΦΙΑ. Οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής μας έφτασαν στα όριά τους και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, θα εξαφανιστούν, ασφαλώς προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών».

«Χρειαζόμαστε άμεσα οικονομική ανάσα και με τις ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων, εμείς οι μικροί και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δεν έχουμε ουσιαστικό όφελος . Πρέπει οπωσδήποτε και άμεσα να μπει ρευστό στην αγορά, διαφορετικά χαθήκαμε» τονίζει ο κ. Νάτσινας και υπογραμμίζει «ειδικά εδώ στον δήμο Φαρκαδόνας βασιζόμαστε κατά κύριο λόγο στους αγρότες, γεωργούς και κτηνοτρόφους. Ωστόσο και το δικό τους εισόδημα έχει απομειωθεί, σε βαθμό που η αγοραστική τους δύναμη να είναι πολύ μικρή και ανήμπορη να στηρίξει την τοπική αγορά, οπότε, όπως προείπα, το 2015 θα υπάρξει επιδείνωση για μας».

«Μέχρι τώρα μας εμπαίζουν εμάς του μικρούς και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες η κυβέρνηση και η ΕΣΕΕ με την ΓΣΕΒΕΕ. Άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν, όμως το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να ενισχύονται οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι πολυεθνικές σε βάρος μας, με αποτέλεσμα να μπαίνουν λουκέτα και όσοι από εμάς μένουμε ακόμη «όρθιοι», να είμαστε στο χείλος του γκρεμού» δηλώνει ο κ. Νάτσινας και επισημαίνει «μιλάνε για ρυθμίσεις δανείων, ωστόσο, τίποτα δεν ακούγεται για ενίσχυση της αγοράς με ρευστό, για άνοιγμα της «στρόφιγγας» από τις τράπεζες προς την αγορά, οι οποίες εξάλλου ανακεφαλαιοποιήθηκαν με τα δικά μας λεφτά. Ας τα επιστρέψουν τα κεφάλαια εκεί που ανήκουν, στους μικρούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες και αγρότες, στους εργάτες, στους υπαλλήλους».

alt

Ο μεγαλύτερος Σύλλογος της χώρας, ανάλογα με την συμμετοχή στις αρχαιρεσίες

 

Σημαντικά ζητήματα του κλάδου συζητήθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του φορέα και στην οποία είχαν κληθεί και συμμετείχαν μέλη που είχαν θέσει υποψηφιότητα στις πρόσφατες εκλογές.

Τα θέματα εντός ημερήσιας διάταξης ήταν ο ορισμός Επιτροπών, οι δράσεις για τον Μύλο των Ξωτικών, η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και η εκκαθάριση του Μητρώου.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστος Μπλουγούρας στην έναρξη της συζήτησης, τόνισε πως βάσει αναλογίας ψηφισάντων μελών στις αρχαιρεσίες, ο Τρικαλινός συνδικαλιστικός φορέας των εμπόρων έχει καταστεί ο μεγαλύτερος της Ελλάδας και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις εκλογές στην Θεσσαλονίκη, όπου οι εκλέκτορες ήταν ανάμεσα στους 300 με τους 350.

«Είναι καλό που συσπειρώνουμε κόσμο, όμως μπορούμε και καλύτερα. Στο χέρι μας είναι» σημείωσε ο κ. Μπλουγούρας. Υπενθυμίζεται πως στον Σύλλογο είναι εγγεγραμμένοι 1408 και ψήφισαν 540. Στο ζήτημα των μελών, σημειώθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ πως πρέπει και θα γίνει εκκαθάριση του Μητρώου, διότι υπάρχουν μέλη που είναι ανενεργά επαγγελματικά.

Όσον αφορά τις Επιτροπές, αυτές είναι οι εξής: 1)Φορολογικών, 2)Ασφαλιστικού 3)Ρευστότητας – τραπεζών, 4)Καθημερινότητας και 5)Εκδηλώσεων - Μύλος των Ξωτικών.

«Σκοπός των Επιτροπών θα είναι να ασχολούνται και να επιλύουν ή να δίνουν κατευθύνσεις για την επίλυση ζητημάτων στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου ανάλογα με την αρμοδιότητά τους» ενημέρωσε ο κ. Μπλουγούρας.

Τέλος, για το ζήτημα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, αναφέρθηκε από τον κ. Μπλουγούρα πως ο πρόεδρος του ΣτΕ στην εισήγησή του τάχθηκε υπέρ της ΕΣΕΕ, η οποία έχει προσφύγει κατά του πιλοτικού μέτρου λειτουργίας των καταστημάτων 52 Κυριακές το έτος σε 10 περιοχές, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι η τελική απόφαση, αλλά οπωσδήποτε είναι θετικό για την υπόθεση.

Στην συνεδρίαση του ΔΣ σημειώθηκε πως ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων επιθυμεί ανοικτά καταστήματα 1-2 Κυριακές μέσα στα Χριστούγεννα, λόγω του Μύλου των Ξωτικών και στο πλαίσιο της περαιτέρω αξιοποίησής του προς όφελος της τοπικής οικονομίας, ωστόσο, τονίστηκε πως το ζήτημα είναι λεπτό και αφορά ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ αναμένεται η νομική συμβουλή της ΕΣΕΕ.

alt

Τοπικά

News image

Αμελητέα αύξηση του τζίρου

 «Πέρασαν και δεν ακούμπησαν» λένε χαρακτηριστικά έμποροι των Τρικάλων, αναφερόμενοι στο εμβόλιμο εκπτωτικό 10ήμερο, από 01/11 – 10/11. «Δυστυχώς, και το τρίτο εκπτωτικό 10ήμερο δεν μας βοήθησε να αυξήσουμε τους τζίρους ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

περισσότερα

Αγροτικά

News image

Καλές αποδώσεις

Καλύτερα από τις προσδοκίες πηγαίνει η εκκοκκιστική περίοδος, καθώς οι παραγωγοί παραδίδουν σύσπορο βαμβάκι στα δύο εκκοκκιστήρια της ΕΑΣΤ, τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Αχιλλέας ...

του Ματθαίου Μπίνα | Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

περισσότερα
 

ΕΛΛΑΔΑ

News image

Εως τις 10 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις στο ΕΑΠ

Τη δυνατότητα να φοιτήσουν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) θα έχουν και φέτος, όσοι το ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Περισσότερα

ΚΟΣΜΟΣ

News image

Ο τρικαλινός που μαθαίνει στην Βραζιλία τι θα πει Ελλάδα!

Άρωμα Βραζιλίας χθες στο «Ράδιο Πρωινός 105,3» από έναν τρικαλινό που ζει τα τελευταία 4 ...

του Χριστόφορου Παπαθανασίου | Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

News image

Δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις και υπήρξαν και περικοπές και απολύσεις

Καλό είναι να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας στον τομέα του εμπορίου, σημειώνει ο πρόεδρος του ...

του Ματθαίου Μπίνα | Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

News image

Ενα διαφορετικό κινηματογραφικό αφιέρωμα

  Η πρόληψη και η καταπολέμηση κάθε μορφής βίας κατά των γυναικών, καθώς και η δημιουργία ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Περισσότερα
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | Powered by tymbos