Διαφήμιση
Διαφήμιση


Ο καφές της Κυριακής

Ως Έλληνες το έχουμε αυτό. Από το ζενίθ στο ναδίρ και το αντίστροφο. Το ζήσαμε αυτό σε μεγάλο βαθμό στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης την περασμένη Πέμπτη.

Μέσα σε λίγες ώρες τα συναισθήματα όλων άλλαζαν από ώρα σε ώρα. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με τα «αφεντικά» της Ευρώπης ανακοίνωσε τις αποφάσεις που πάρθηκαν εκεί. Δόθηκε μια ανάσα; Η απάντηση είναι ναι, αλλά πάντα υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ.

«Οι αριθμοί ευημερούν, οι Ελληνες πένονται», είχε πει ο Γεώργιος Παπανδρέου, παππούς του σημερινού πρωθυπουργού και καλό θα είναι ο εγγονός να το βάλει καλά στο μυαλό του. Θέλοντας και μη – γενικότερα για τους πολιτικούς μας – το στοίχημα είναι αυτό.

Η ανάπτυξη να μην κάτι ως «ασκήσεις επί χάρτου'», αλλά να περάσουν στην πραγματική οικονομία. Αν λοιπόν κάτι πρέπει να μείνει ως ζητούμενο από όσα έγιναν την περασμένη Πέμπτη είναι η προσπάθεια αυτό να αποτελέσει βάση για ουσιαστική ανάπτυξη. Και εδώ κρίνονται όλοι και κυρίως οι πολιτικοί.

Και με μια σημαντική διαφορά. Όλα τα παραπάνω είναι χρόνια αιτήματα του ελληνικού τρόπου, αν και δεν εκφραζόταν πάντα με το ίδιο τρόπο – μεγάλο λάθος – αλλά πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Και ακριβώς εκεί θα πρέπει να επικεντρώσει ο πολιτικός κόσμος. Δεν είναι η εποχή των λόγων-από αυτά ήδη έχουμε χορτάσει – αλλά των πράξεων. Όποιος καταφέρει να φέρει αυτή την αποστολή εις πέρας θα είναι ο νικητής. Αν πάλι δεν είναι κανένας άξιος να το πράξει αυτό, αλίμονο στον κόσμο που παλεύει για το μεροκάματο.

Με άλλα λόγια. Ανάπτυξη, όχι μια αφαιρεμένη έννοια, αλλά που να βρίσκει επαφή στην πραγματικότητα. Στον κόσμο που είναι στις πλατείες και στους υπόλοιπους που καθημερινά μοχθούν για το καλύτερο, προσφέροντας από τον οβολό τους για την σωτηρία της πατρίδας. Αυτοί αξίζουν τους πολιτικούς που θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για να έρθει η δικαίωση. Και δεν μπορεί να πει κάποιος ότι όλα αυτά δεν είναι ρεαλιστικά, αφού επί της ουσίας «μετρημένα κουκιά είναι», απλώς σκοπίμως κάποιοι έχασαν το... μέτρημα. Ε, λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή να μην γίνουν άλλα τέτοια λάθη, ή στο φινάλε να μην επιτρέψει ο ίδιος ο λαός να γίνουν αυτά τα λάθη...

 

 

 

 

?Το στοίχημα της Γεωργικής Σχολής

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Πρωινός 105,3» άνοιξε ένα σημαντικό θέμα για την περιοχή των Τρικάλων.

Αναφέρθηκε στην συνάντησή του με την Υπουργού Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και κατέθεσε πρόταση για δημιουργία στα Τρίκαλα μιας Γεωργικής Σχολής.

Ο ίδιος το χαρακτήρισε «ως ένα σπουδαία στοίχημα ανάπτυξης για την πόλη».

Επειδή οι εποχές είναι όντως πολύ δύσκολες, τέτοιες σκέψεις βοηθούν, αλλά αυτό δεν φτάνει. Το σωστό θα ήταν να ενωθούν όλοι οι φορείς γύρω από μια τέτοια ιδέα. Να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, ρεαλιστικό και οικονομικό. Και κυρίως να υπάρχουν συνεχόμενες οχλήσεις αν όντως το Υπουργείο το βλέπει θετικά, όπως αποκόμισε την εντύπωση ο δήμαρχος.

Μάλιστα και γεωγραφικά τα Τρίκαλα μοιάζουν ως ο ιδανικός τόπος για να προχωρήσει η ιδέα μιας τέτοιας Σχολής. Αυτό βέβαια θέλει την αγαστή συνεργασία όλων, χωρίς διάθεση για... τρικλοποδιές. Όπως και να έχει το χειρότερο στις μέρες μας είναι να καθίσει κάποιος με σταυρωμένα τα χέρια, χάσιμο χρόνου είναι και η περιοχή μας δεν τον αντέχει. Ας μπουν μπροστά οι μηχανές, λοιπόν.

 

 

?Περιμένοντας να πάρει μπροστά το ΕΣΠΑ

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συναντήσεις του με την Κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι το ΕΣΠΑ θα πάρει μπροστά και επιτέλους θα ξεκινήσουν πάλι έργα στην Θεσσαλία.

Από τη δική του πλευρά ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης είναι σε... ετοιμότητα για να προωθήσει ώριμα έργα για την περιοχή μας.

Μάλιστα μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο «Ράδιο Πρωινός 105,3» αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στον δρόμο Τρικάλων – Λάρισας. Αυτή τη φορά μάλιστα φαίνεται πως τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, αφού δεν υπάρχει η πολυτέλεια για νέα καθυστέρηση.

Βέβαια όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι το έργο θα ξεκινήσει, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο Χρήστος Μιχαλάκης ξέρει καλά ότι οι ανάγκες του νομού είναι μεγάλες, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουν κάποια έργα γρήγορα και εκεί θα ρίξει το βάρος. Τώρα στοίχημα είναι, δεν μπορείς να ξέρεις αν θα πετύχεις στο σύνολο τους στόχους σου. Αλλά ότι και αν γίνει, καλό θα είναι.

Από την άλλη πέρα από τα έργα που φιλοδοξούν στην Περιφέρεια να κάνουν, δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι υπάρχει και η καθημερινότητα που είναι πολύ σημαντική και δεν θα πρέπει κανένας να ατονήσει πάνω σ' αυτό.

 

Διαφήμιση

Τελευταίες ειδήσεις

 

ΕΛΛΑΔΑ

News image

Αιτήσεις για τις Αστυνομικές Σχολές

Έως τις 15 Ιουνίου έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τα απαραίτητα έγγραφα όσοι υποψήφιοι επιθυμούν ...

της Νικολέτας Μούκα | Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΚΟΣΜΟΣ

News image

Στους Αγίους Τόπους τρικαλινοί

Με τις καλύτερες αναμνήσεις έλαβε τέλος το Σάββατο 10 Ιουνίου η Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους ...

του Χριστόφορου Παπαθανασίου | Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

News image

Απαντήσεις από αρμόδιους και τις τράπεζες

Απαντήσεις δόθηκαν στο ζωτικής σημασίας ζήτημα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού διευθέτησης των κόκκινων δανείων στην προχθεσινή ...

του Ματθαίου Μπίνα | Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

News image

Ένα μοναδικό υπερθέαμα από τον Χορευτικό

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό υπερθέαμα που …μύριζε Ελλάδα παρουσίασε ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων.   Η παράσταση, που πραγματοποιήθηκε ...

της Νικολέτας Μούκα | Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Περισσότερα
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | Powered by tymbos