Διαφήμιση
Διαφήμιση


11 ευρώ ανά ζώο

alt11 ευρώ ανά ζώο θα αποδίδεται από την συνδεδεμένη ενίσχυση για το πρόβειο και αίγειο κρέας από το τρέχον έτος και στο εφεξής.
Στόχος είναι η ενίσχυση της κτηνοτροφίας μέσα από αυτές τις ενισχύσεις στη ζωική παραγωγή, καθώς και η διαμόρφωση της σχέσης ζωικής και φυτικής παραγωγής περίπου σε 67% προς 33% αντίστοιχα.
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις

altΟλοκληρώθηκαν και τα δύο στάδια της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφίων ένταξης στο πρόγραμμα «Νέοι Αγρότες».
Όπως ενημερώνουν γεωπόνοι, έχει πραγματοποιηθεί η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια αξιολόγηση των φακέλων και απ’ αυτές έχουν προκύψει τρεις κατηγορίες υποψηφίων: Η πρώτη αφορά όλους όσοι έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο και πληρούν όλα τα κριτήρια. Η δεύτερη περιλαμβάνει τους εν δυνάμει δικαιούχους, δηλαδή υποψηφίους που μπορεί να πληρούν κριτήρια, όμως κάτι λείπει από τον φάκελό τους ή υπάρχουν εκκρεμότητες, πχ έγγραφα, τα οποία οφείλουν να προσκομίσουν, ώστε να περάσουν στην πρώτη κατηγορία. Τέλος, η τρίτη κατηγορία αφορά τους απορριπτόμενους.
 
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις

alt«Δεν σταματάμε τον αγώνα μας. Θα συνεχίσουμε και μέσα στο καλοκαίρι τις κινητοποιήσεις μας, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας» τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Τρικάλων (ΟΑΣΤ) «Η ΑΝΟΙΞΗ» Αποστόλης Θωμόπουλος.
Οι Θεσσαλοί αγρότες ετοιμάζονται για αγωνιστικές δράσεις τις επόμενες ημέρες, με πρώτη κινητοποίηση την παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα στις 29 Ιουνίου αναφέρει ο κ. Θωμόπουλος, προσθέτοντας πως σκοπός είναι να αναληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες , έστω και αν η περίοδος είναι εξαιρετικά δύσκολη, διότι κορυφώνεται η γεωργική δραστηριότητα.
«Έχουμε τα πάγια αιτήματά μας, τα οποία δεν έχουν ικανοποιηθεί, οπότε ασφαλώς συνεχίζουμε τον αγώνας μας για να επιτύχουμε αυτό που δικαιούμαστε. Επίσης, προστέθηκαν νέα προβλήματα, για τα οποία ζητούμε την επίλυσή τους, όπως οι καταστροφές στα πεπόνια. Για τον λόγο αυτό η Ομοσπονδία μας έχει προγραμματίσει σύσκεψη στους Ταξιάρχες την ερχόμενη Κυριακή» σημειώνει ο κ. Θωμόπουλος, υπογραμμίζοντας «εξάλλου στην πρόσφατη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στην Νίκαια της Λάρισας αποφασίστηκε η συνέχιση και η συνέχεια των κινητοποιήσεων».
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων

altΜέχρι 30 Ιουνίου 2017 λαμβάνονται υπόψη ως εμπρόθεσμες οι αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων που υποβάλλονται στα διαδικτυακή εφαρμογή για το τρέχον έτος ενίσχυσης. 
Ακύρωση υποβληθείσας αίτησης μπορεί να υποβληθεί ως και την 10/07/2017, σύμφωνα με στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ , τα οποία εξηγούν πως μετά την καταχώρηση των προσωπικών στοιχείων των συμβαλλόμενων στην διαδικτυακή εφαρμογή εμφανίζονται ο αριθμός, η προέλευση και η περιφέρεια των δικαιώματα βασικής ενίσχυσης, που κατέχει ο δικαιούχος και εκείνος επιλέγει τα δικαιώματα που επιθυμεί να μεταβιβάσει καθώς και τα στοιχεία των επιθυμητών προς μεταβίβαση αγροτεμαχίων (στην περίπτωση μεταβίβασης δικαιωμάτων με γη).
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

12.200 στρέμματα καλλιεργειών

alt12.200 στρέμματα διαφόρων καλλιεργειών  επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του διημέρου 16 και 17 Ιουνίου στους δήμους Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Πύλης, σύμφωνα με την εκτίμηση του  διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Τρικάλων Εμμανουήλ Γουγουλάκη. 
Κλιμάκια της ΔΑΟΚ πραγματοποίησαν αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές προχθές την Δευτέρα,  ενώ χθες Τρίτη έγιναν μαζί με κλιμάκια του ΕΛΓΑ, ώστε να εκτιμηθεί η ζημιά και να ενημερωθούν για τις ενέργειες που οφείλουν να αναλάβουν οι γεωργοί στο ζήτημα των αποζημιώσεων. Στο  χθεσινό κλιμάκιο συμμετείχε και η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη. Οι καλλιέργειες επλήγησαν από έντονες βροχοπτώσεις, χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα. 
 
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Τέλος στην «τεχνική λύση»

altΕξελίξεις στο ζήτημα με τους βοσκότοπους αναμένονται στο ερχόμενο φθινόπωρο, καθώς θα λήξει η «τεχνική λύση» στην κατανομή τους.
Μετά απ’ αυτό, θα ακολουθήσει νέα κατανομή των βοσκήσιμων γαιών και καταμέτρηση του ζωικού κεφαλαίου, το οποίο θα κατανεμηθεί βάσει των στρεμμάτων για τους βοσκότοπους στις Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ).
«Η λεγόμενη τεχνική λύση για το ζήτημα των βοσκοτόπων προκάλεσε πρόβλημα με τις επιδοτήσεις, διότι αυτές μειώθηκαν σε πολλούς αγρότες, την εποχή που τις έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη» υπογραμμίζουν κτηνοτρόφοι και επισημαίνουν  «αυτό οφείλεται στο ότι «μεταφέρθηκαν» εκτάσεις, δηλαδή σαν να «μεταφέρθηκαν» κοπάδια από τα Τρίκαλα σε άλλο Νομό της χώρας μας, προκειμένου να εξοικονομηθούν βοσκότοποι».
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Ομάδες παραγωγών και μείωση της νιτρορύπανσης

altΔύο μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΕΣΠΑ) θα προκηρυχθούν μέσα στο δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2017.
Πρόκειται για τις ομάδες παραγωγών και την μείωση της νιτρορύπανσης. 
Δικαιούχοι και προϋποθέσεις
Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν νέες ομάδες παραγωγών και οργανώσεις παραγωγών. Ο ελάχιστος αριθμός μελών για τις ομάδες φυτικής παραγωγής είναι 10, για τις ομάδες ζωικής παραγωγής 5 και για τις οργανώσεις παραγωγών φυτικής και ζωικής παραγωγής όπως προβλέπεται.
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 
Διαφήμιση

Τελευταίες ειδήσεις

Αγροτικά

News image

Ολοκληρώθηκαν οι αξιολογήσεις

Ολοκληρώθηκαν και τα δύο στάδια της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφίων ένταξης στο πρόγραμμα «Νέοι Αγρότες». Όπως ενημερώνουν γεωπόνοι, έχει πραγματοποιηθεί η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια αξιολόγηση των φακέλων και απ’ αυτές ...

του Ματθαίου Μπίνα | Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

περισσότερα
 

ΤΟΠΙΚΑ

News image

Αγώνα για το δίκαιο των εργαζομένων

«Θα συναντηθούμε με όλους τους εργαζόμενους στο δρόμο του αγώνα, καθώς δεν θα σταματήσουμε στιγμή ...

του Ματθαίου Μπίνα | Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

News image

11 ευρώ ανά ζώο

11 ευρώ ανά ζώο θα αποδίδεται από την συνδεδεμένη ενίσχυση για το πρόβειο και αίγειο ...

του Ματθαίου Μπίνα | Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

News image

Όμορφες στιγμές για τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους

Ξένοιαστες και όμορφες ώρες, τιμώντας και την Ελληνική παράδοση, προσέφερε στα μέλη της η Διεθνής ...

του Ματθαίου Μπίνα | Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

News image

Στο επίκεντρο η διαχείριση των αποβλήτων

Η διαχείριση των αποβλήτων, αλλά και θέματα που αφορούν την τοπική Αυτοδιοίκηση αναμένεται να βρεθούν ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Περισσότερα
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | Powered by tymbos