Διαφήμιση
Διαφήμιση


Πρόταση για την Μεσοχώρα

altΚύριος γνώμονας του δήμου Πύλης είναι η επίλυση όλων των θεμάτων
αποκατάστασης των θιγόμενων ιδιοκτητών της Μεσοχώρας και μετά απ’ αυτό να πραγματοποιηθεί η έμφραξη του αγωγού παροχέτευσης των υδάτων σου Αχελώου, ώστε να δημιουργηθεί η τεχνητή λίμνη και να λειτουργήσει το υδροηλεκτρικό.
Αυτό είναι το νόημα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, το οποίο συνεδρίασε προχθές εκτάκτως στο Δημαρχείο, με μοναδικό θέμα «Προτάσεις προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με την μετεγκατάσταση του οικισμού της Μεσοχώρας».
Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής υπερψηφίστηκε από τους συμβούλους της συμπολίτευσης και τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ενώ σύσσωμη η μείζονα αντιπολίτευση την καταψήφισε, όπως και ο Πρόεδρος της Μεσοχώρας.
 
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Προτάσεις μετεγκατάστασης

altΠροτάσεις προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με την μετεγκατάσταση του οικισμού της Μεσοχώρας καλείται να υποβάλλει το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης.
Για το ζήτημα αυτό, έχει συγκληθεί εκτάκτως το Σώμα να συνεδριάσει στο Δημαρχείο Πύλης, σήμερα στις 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Πύλης, μ’ αυτό μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη.
Με τις προτάσεις των αρμόδιων αυτοδιοικητικών φορέων, σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, το υδροηλεκτρικό έργο στον Αχελώο εισέρχεται στην τελική φάση της υλοποίησής του.
 
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Επιτυχημένη πρωτοβουλία

altΕπιτυχημένη κρίνεται η επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ιταλικής πόλης Λορέτο στον δήμο Πύλης, το τριήμερο 1 6 -17-18 Ιουνίου.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ως ανταπόδοση περυσινής του Τρικαλινού  Δήμου στον Ιταλικό, με την ευκαιρία της επετείου των 700 ετών της εκκλησίας της Αγίας Οικείας της Θεοτόκου, η οποία μαζί με την Πόρτα Παναγιά, έχουν δομικά  στοιχεία από την Ναζαρέτ.
Άνοιξαν «πύλες» για το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, ανταλλάχθηκαν απόψεις πάνω σε αυτοδιοικητικά ζητήματα και αναμένεται περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας, από την οποία θα προκύψουν για τον Τρικαλινό Δήμο, αλλά και τον Νομό μας.
Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις της Ιταλικής αντιπροσωπείας σε διάφορα μέρη του Νομού, όπως τα Μετέωρα. 
 
 
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Υποδέχεται κλιμάκιο από το Λορέτο της Ιταλίας

altΤο Σάββατο 16 Ιουνίου έρχεται η αποστολή από το Λορέτο της Ιταλίας στην Πύλη, στο πλαίσιο της ανταπόδοσης επίσκεψης στην γειτονική χώρα κλιμάκιου του Ελληνικού Δήμου πέρυσι την άνοιξη.
Όπως έχει τονιστεί από τον δήμο Πύλης «δίνεται μια μοναδική ευκαιρία στην Πύλη να αναδειχθεί σε ένα σημαντικό, παγκόσμιο, θρησκευτικό προορισμό. Βρισκόμαστε στην έναρξη αυτής της προσπάθειας, ανάδειξης των μοναδικών Βυζαντινών Μνημείων της περιοχής μας και ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά».
Η επίσκεψη των Ιταλών θα διαρκέσει τρεις ημέρες(16-17-18/6), ενώ το Σάββατο έχει σχεδιαστεί εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης, με το εξής πρόγραμμα:
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Αναβολή και αντιδράσεις

altΗ έλλειψη απαρτίας ήταν η αιτία για να αναβληθεί η προχθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρκαδόνας, παρόλα αυτά όμως - για ακόμη μια φορά - δεν έλειψαν οι εντάσεις έστω και για την λίγη ώρα που βρέθηκαν στα έδρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι.
 
Την ίδια ώρα, πράγμα που αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού ήταν το γεγονός ότι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι παρόλο που πρόσφατα …τιμωρήθηκαν με αργία από το Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατί απουσίαζαν αδικαιολόγητα από συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνεχίζουν να μην δίνουν το παρών, 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση
 

Αναμένει να «τρέξει» το κατάλληλο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

altΤην προκήρυξη του κατάλληλου μέτρου αναμένει ο δήμος Πύλης για να εντάξει σ’ αυτό το σημαντικό έργο κατασκευής της λιμνοδεξαμενής στο Παλαιομονάστηρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει από τις αρμόδιες αρχές θετική στάση για το εν λόγω έργο, οπότε όταν «τρέξει» το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, η λιμνοδεξαμενή θα έχει πολλές πιθανότητες να ενταχθεί για να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή της.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1,48 εκ. ευρώ και θα έχει χωρητικότητα περίπου 1 εκ. κ.μ. νερού, ενώ θα αρδεύει πάνω από 2.000 στρέμματα. 
 
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση

«Δίκτυο Πίνδος»

alt«Σάρκα και οστά» έλαβε το «Δίκτυο Δήμων Περιοχής  Πίνδου» χθες στο Δημαρχείο Πύλης, με την ιδρυτική Γενική Συνέλευση(ΓΣ) των μελών του.
Το Δίκτυο με τον διακριτικό τίτλο «Δίκτυο Πίνδος» είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχει ως στόχο την από κοινού προώθηση προς επίλυση ζητημάτων των περιοχών που καλύπτουν οι Δήμοι, ώστε να λυθούν προβλήματα και να δοθούν αναπτυξιακές προοπτικές. Δηλαδή αυτοδιοικητικοί φορείς συνενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να διεκδικήσουν από το κράτος και την ΕΕ κονδύλια, προγράμματα, έργα κλπ.
 
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση
Διαφήμιση

Τελευταίες ειδήσεις

 

ΤΟΠΙΚΑ

News image

Λιγότερες οι αιτήσεις

Λιγότερες σε σχέση με πέρυσι είναι οι εγγραφές των μαθητών που επιθυμούν να φοιτήσουν στα ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

News image

11 ευρώ ανά ζώο

11 ευρώ ανά ζώο θα αποδίδεται από την συνδεδεμένη ενίσχυση για το πρόβειο και αίγειο ...

του Ματθαίου Μπίνα | Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

News image

Όμορφες στιγμές για τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους

Ξένοιαστες και όμορφες ώρες, τιμώντας και την Ελληνική παράδοση, προσέφερε στα μέλη της η Διεθνής ...

του Ματθαίου Μπίνα | Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

News image

Ολοκληρώνεται το «λίφτινγκ»

Με «πυρετώδεις» ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων που ξεκίνησαν πριν από ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Περισσότερα
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | Powered by tymbos