Διαφήμιση
Διαφήμιση


Σε καλοκαιρινούς ρυθμούς

altΟ καιρός μπορεί να είναι άστατος, ωστόσο το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων διοργανώνει και φέτος ημερήσιες εκδρομές προς τα κοντινά παράλια, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους συμπολίτες να απολαύουν οικονομικά τα θερινά τους μπάνια.
 
Οι εκδρομές από το Γραφείο Τουρισμού του  Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα ξεκινήσουν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με προορισμό τις παραλίες του Πλαταμώνα και των Νέων Πόρων και θα εκτελούνται κάθε Σαββατοκύριακο.
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση
 

Μέσα Ιουνίου η διαδικασία για τους Διευθυντές

altΗ ομαλή διεξαγωγή των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, ώστε να μην προκύψει κανένα πρόβλημα, αλλά και μια σειρά από αλλαγές που προωθούνται στη δημοσία εκπαίδευση απασχόλησε την εφ’ όλης της ύλης συνάντηση που είχε η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κα. Βάσω Κάκλα με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.

Αυτό που ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης είναι ότι θα πρέπει οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  να είναι καθόλα έτοιμες ενόψει της όλης διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ ενημερώθηκαν και για τις κρίσεις των Διευθυντών. 

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση...

Σε διαβούλευση η αφετηρία του Αστικού ΚΤΕΛ

altΜε τις διαδικασίες για τις αλλαγές που προωθεί η δημοτική Αρχή Τρικκαίων, σχετικά με τη λαϊκή αγορά και την κεντρική πλατεία να είναι σε εξέλιξη, ήρθε η ώρα οι δημότες να εκφράσουν τη γνώμη τους και να αποφασίσουν τι θέλουν.

Ερώτημα που  θα κληθούν να απαντήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς την άλλη εβδομάδα θα τεθεί σε διαβούλευση όχι η πρόταση για τις αλλαγές που προωθούνται, αλλά τι θα γίνει με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ.

Οι πολίτες δηλαδή μέσα σε ένα διάσημα 10 ημερών – τόσο θα διαρκέσει η διαβούλευση- θα πρέπει να  καταθέσουν την άποψη τους για το εάν θα πρέπει να παραμείνει η αφετηρία των λεωφορείων στο σημείο που είναι τώρα ή όχι, ενόψει και των σχεδίων που θέλει να υλοποιήσει η δημοτική Αρχή. 

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση...

Μικρής έκτασης και έντασης

altΜικρής έκτασης και έντασης ήταν η προχθεσινή χαλαζόπτωση στην περιοχή αρμοδιότητας του δήμου Πύλης, σύμφωνα μα τον δήμαρχο Κώστα Μαράβα.
Συγκεκριμένα, επλήγησαν κάποιες καλλιέργειες στα χωριά Παραπόταμος και Φήκη, αναφέρει ο κ. Μαράβας, προσθέτοντας πως προκλήθηκαν κάποιες ζημιές, αλλά όχι σημαντικές, τουλάχιστον με τις πρώτες εκτιμήσεις.
Οι παραγωγοί, οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις των οποίων επλήγησαν από το χαλάζι, έχουν προθεσμία 12 ημερών να προβούν σε δηλώσεις στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, ώστε να εκκινήσει η διαδικασία εκτιμήσεων και στην συνέχεια αποζημιώσεων.
 
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Στο τελικό στάδιο

altΣε 15 περίπου μήνες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το σημαντικό έργο κατασκευής του φράγματος Ληθαίου στην Νέα Ζωή.
Τώρα «τρέχουν» δύο εργολαβίες, μία χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 8,506 εκ. ευρώ και μία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ύψους 2,5 εκ. ευρώ, με τις εργασίες να προχωρούνε κανονικά.
Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στο Γ' ΚΠΣ 2000-2006 από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (ΝΑ) Τρικάλων πριν 10 περίπου χρόνια, ωστόσο, αντιμετώπισε σωρεία προβλημάτων και ο αυτοδιοικητικός φορέας είχε υποχρεωθεί να αποβάλλει τον αρχικό ανάδοχο από την κατασκευή του και να ακολουθήσει διαδικασία εκ νέου ανάθεσης, σύμφωνα με την νομοθεσία. 
 
 
 
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση 

Αρχές Σεπτεμβρίου εκλογές

altΜε το Πρωτοδικείο Τρικάλων να έχει κάνει δεκτή το αίτημα της απερχόμενης Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων για παράταση της θητείας, ώστε να υπάρξει καλύτερη οργάνωση, τα μέλη του Δ.Σ. ξεκινούν να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.

Πρόσφατα, συνεδρίασε και το Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα την επικύρωση της απόφασης  να μπει ένα χρονοδιάγραμμα έως τις 28 Αυγούστου που λίγη η θητεία της προσωρινής Διοίκησης και να οδηγηθούν στις κάλπες. 

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση...

Στις κάλπες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

altΜε τα προβλήματα στη δημόσια εκπαίδευση να οξύνονται συνεχώς, λόγω των αλλαγών που προωθούνται στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής, οι Τρικαλινοί δάσκαλοι και νηπιαγωγοί θα προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους ενόψει της 86ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ.

Οι εκλογές θα γίνουν αυτή την Τετάρτη 31 Μαΐου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων,  ενώ νωρίτερα, στις 8.30 το πρωί θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση. 

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση...

Διαφήμιση

Τελευταίες ειδήσεις

Τοπικά

News image

Σε διαβούλευση η αφετηρία του Αστικού ΚΤΕΛ

Με τις διαδικασίες για τις αλλαγές που προωθεί η δημοτική Αρχή Τρικκαίων, σχετικά με τη λαϊκή αγορά και την κεντρική πλατεία να είναι σε εξέλιξη, ήρθε η ώρα οι δημότες ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

περισσότερα
 

ΤΟΠΙΚΑ

News image

Μέσα Ιουνίου η διαδικασία για τους Διευθυντές

Η ομαλή διεξαγωγή των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, ώστε να μην προκύψει κανένα πρόβλημα, αλλά και ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

News image

Αγροτικές εκμεταλλεύσεις εντός δασικών εκτάσεων

Αποσαφηνίζονται οι διαδικασίες  χορήγησης έγκρισης αγροτικών εκμεταλλεύσεων εντός δασικών εκτάσεων. Υπενθυμίζεται πως στον ν. Τρικάλων, με ...

του Ματθαίου Μπίνα | Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

News image

Ευχάριστο τέλος για το Κατηχητικό της Παναγίας Επίσκεψης

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 19 Μαΐου 2017 η λήξη του κατηχητικού σχολείου της Ενορίας Παναγίας ...

του Χριστόφορου Παπαθανασίου | Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

News image

Η πορεία του προϋπολογισμού για το α’ τρ

Η πορεία του προϋπολογισμού του Δήμου Τρικκαίων για το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Περισσότερα
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | Powered by tymbos