Διαφήμιση
Διαφήμιση


Από μέρα σε μέρα ξεκινά η διαδικασία

Για την υποβολή αιτήσεων στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ
Αναβολή λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες

Σε αναμονή βρίσκονται εκατοντάδες Τρικαλινοί γονείς, που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση για την δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ μέσω ΕΣΠΑ.
Η διαδικασία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει χθες, ωστόσο όπως διευκρίνισαν στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ), η πρόσκληση προς τους γονείς θα εκδοθεί με καθυστέρηση λίγων ημερών, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ, την φετινή χρονιά υπάρχει ανασχεδιασμός της δράσης, ώστε να διασφαλιστεί, μεταξύ άλλων, ότι όλα τα νοικοκυριά με εισόδημα μικρότερο από το κατώφλι της φτώχειας, θα λάβουν την σχετική ενίσχυση. Επίσης, ο ανασχεδιασμός στοχεύει να διατηρηθεί ο ίδιος αριθμός ενισχυόμενων οικογενειών/παιδιών, χωρίς παράλληλα ν' αλλάζουν τα ηλικιακά όρια με βάση τα οποία οι ωφελούμενοι/παιδιά εντάσσονται στο πρόγραμμα.
Τα νέα στοιχεία σε σχέση με το προϋπάρχον σύστημα, όσον αφορά τους γονείς, είναι αρχικά ότι μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τη δομή (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) στην οποία επιθυμούν να εγγράψουν το παιδί τους. Επίσης, ο γονέας έχει το δικαίωμα να αλλάξει παιδικό σταθμό/ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, χωρίς να χάνει το voucher.
Τα στοιχεία που διατηρούνται σε σχέση με το προϋπάρχον σύστημα είναι ότι δίνεται προτεραιότητα σε γονείς που είναι άνεργοι ή επισφαλώς απασχολούμενοι ή έχουν εισοδήματα κάτω από το κατώφλι φτώχειας. Επίσης,  ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος (ΕΕΤΑΑ) προσφέρει υπηρεσίες σύζευξης ανάμεσα στις διαθέσιμες θέσεις φροντίδας και τις προτιμήσεις των γονέων, ενώ να σημειωθεί ότι η σύζευξη δεν είναι δεσμευτική.
Τέλος, απαγορεύεται η επιβολή πρόσθετων τροφείων στους ωφελούμενους και να επισημανθεί ότι η απαγόρευση ισχύει μόνο για τις υπηρεσίες που καλύπτει το voucher και δεν αφορά επιπλέον δραστηριότητες που διοργανώνει ο παιδικός σταθμός.

Διαφήμιση

Τελευταίες ειδήσεις

Τοπικά

News image

Σε αναμονή για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων

Βέβαιη θεωρείται πλέον η παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων που κανονικά λήγει την  Παρασκευή, απόφαση ωστόσο που αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να ληφθεί σήμερα.   Τις προηγούμενες ημέρες ...

της Νικολέτας Μούκα | Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

περισσότερα
 

ΤΟΠΙΚΑ

News image

Λιγότερες οι αιτήσεις

Λιγότερες σε σχέση με πέρυσι είναι οι εγγραφές των μαθητών που επιθυμούν να φοιτήσουν στα ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

News image

11 ευρώ ανά ζώο

11 ευρώ ανά ζώο θα αποδίδεται από την συνδεδεμένη ενίσχυση για το πρόβειο και αίγειο ...

του Ματθαίου Μπίνα | Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

News image

Όμορφες στιγμές για τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους

Ξένοιαστες και όμορφες ώρες, τιμώντας και την Ελληνική παράδοση, προσέφερε στα μέλη της η Διεθνής ...

του Ματθαίου Μπίνα | Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

News image

Ολοκληρώνεται το «λίφτινγκ»

Με «πυρετώδεις» ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων που ξεκίνησαν πριν από ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Περισσότερα
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | Powered by tymbos