Διαφήμιση
Διαφήμιση


Παραπολιτικά

Ισχυρή και αποτελεσματική τοπική αυτοδιοίκηση

«Θέλουμε δυνατή τοπική αυτοδιοίκηση. Ισχυρούς δήμους και περιφέρειες και ισχυρά δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην προχθεσινή του ομιλία στο Δημαρχείο Πύλης.
«Θα δώσουμε αρμοδιότητες στους δήμους και στις περιφέρειες και θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να λύνει επιτόπου τα προβλήματα αποτελεσματικά» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας «ασφαλώς η ΝΔ έχει σχέδιο και για την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτήν, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους».
 

Υπέρ του υδροηλεκτρικού έργου στην Μεσοχώρα

Ξεκάθαρα υπέρ της λειτουργίας του υδροηλεκτρικού έργου στον Αχελώο στην Μεσοχώρα τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην προχθεσινή του ομιλία στο Δημαρχείο Πύλης. 
Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε στο ζήτημα αυτό, καθώς το έθιξε ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας στην δική του τοποθέτηση, ζητώντας την θέση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Για το έργο έχουν δαπανηθεί από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες πάνω από 500 εκ. ευρώ. Πρέπει να λειτουργήσει το υδροηλεκτρικό και να αποδώσει για την χώρα μας και τον τόπο εδώ» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε «θα φέρει ανάπτυξη. Άλλωστε έχουμε το παράδειγμα της λίμνης “Πλαστήρα” και τα οφέλη που έχει δημιουργήσει για την περιοχή».
 

Με τον φόβο των σκυλιών

Τον τρόμο σπέρνουν σκυλιά στην περιοχή «Αμμουδιά», λίγο μετά τον Παραπόταμο.
Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, σκυλιά που δεν είναι αδέσποτα τρομάζουν διερχόμενους απειλώντας τους και είναι θέμα χρόνου να καταγραφεί επίθεση σε άνθρωπο  στην περιοχή.
Οι κάτοικοι ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του ζητήματος, τονίζοντας πως στην περιοχή υπάρχουν πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι, που προφανώς είναι ευάλωτες ομάδες, υπογραμμίζοντας πως δράση πρέπει να αναληφθεί πριν γίνει το ατύχημα.
 

Καταγγελίες για «φουσκωμένους» λογαριασμούς

Σε καταγγελίες για «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ προβαίνουν πολλοί συμπολίτες μας, τονίζοντας πως σε πολλές περιπτώσεις είναι υπερδιπλάσιοι από τους περυσινούς αντίστοιχους ή από τον μέσο όρο των λογαριασμών όλο το έτος. Χαρακτηριστικά ένας πολίτης σημειώνει πως ενώ συνήθως οι λογαριασμοί κυμαίνονται γύρω στα 150 ευρώ, αυτή τη φορά ήρθε στα 320 και προσθέτει πως δεν έλαβε αρμοδίως επαρκείς εξηγήσεις.
Από την πλευρά της ΔΕΗ σημειώνεται πως τον περασμένο χειμώνα δεν έγιναν καταμετρήσεις τον Ιανουάριο λόγω παγετού και χιονιού και επισημαίνεται πως αν έχει γίνει λάθος στην καταμέτρηση, μπορεί ο κάθε πελάτης να δώσει την ένδειξη του μετρητή και αν υπάρχει όντως διαφορά μ’ αυτή της καταμέτρησης, να γίνει διόρθωση. Πρώτα βέβαια οφείλει ο καταναλωτής να κοιτάξει στον λογαριασμό την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΔΕΙΞΗ και να την συγκρίνει με την τρέχουσα, πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. 
 

Τιμήθηκε από την τοπική Εκκλησία ο Θ. Νημάς

altΣε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών η συνάντηση του Σεβασμιωτάτου πρ. Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου με τον επί πολλά χρόνια διατελέσαντα Πρόεδρο του Φιλολογικού, Ιστορικού, Λογοτεχνικού Συνδέσμου (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων κ. Θεόδωρο Νημά.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση.

Εμπόριο και τουρισμός

«Η σύνδεση των δύο κλάδων, του εμπορίου και του τουρισμού, είναι ευρέως γνωστή, όμως ο εντοπισμός του ακριβούς αντίκτυπου του τουρισμού στο εμπόριο δεν είναι εύκολο έργο κατά την διάρκεια όλου του χρόνου» τονίζουν στελέχη της ΕΣΕΕ και επισημαίνουν «όμως, τους καλοκαιρινούς μήνες αναμφισβήτητα ο τουρισμός παρεμβαίνει στην οικονομία, και ιδιαίτερα στο εμπόριο, με πολυσχιδή τρόπο και με ποικίλα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα».
Για μας τους Τρικαλινούς, καλό θα ήταν να υπήρχε παρέμβαση και στους χειμερινούς μήνες!
 

Σχεδιασμός

Οι λεπτομέρειες της έλευσης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στα Τρίκαλα και οι κινήσεις του τοπικού κομματικού μηχανισμού συζητήθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ(Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή) Τρικάλων, στα γραφεία του φορέα.
Στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ εκφράστηκε η ικανοποίηση για την επίσκεψη του επικεφαλής του κόμματος στον Νομό μας, η οποία σχεδιάζονταν εδώ και δύο μήνες περίπου.
 
Διαφήμιση

Τελευταίες ειδήσεις

 

ΤΟΠΙΚΑ

News image

Λιγότερες οι αιτήσεις

Λιγότερες σε σχέση με πέρυσι είναι οι εγγραφές των μαθητών που επιθυμούν να φοιτήσουν στα ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

News image

11 ευρώ ανά ζώο

11 ευρώ ανά ζώο θα αποδίδεται από την συνδεδεμένη ενίσχυση για το πρόβειο και αίγειο ...

του Ματθαίου Μπίνα | Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

News image

Όμορφες στιγμές για τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους

Ξένοιαστες και όμορφες ώρες, τιμώντας και την Ελληνική παράδοση, προσέφερε στα μέλη της η Διεθνής ...

του Ματθαίου Μπίνα | Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

News image

Ολοκληρώνεται το «λίφτινγκ»

Με «πυρετώδεις» ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης του Πνευματικού Κέντρου Τρικάλων που ξεκίνησαν πριν από ...

της Ευαγγελίας Κάκια | Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017

Περισσότερα
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | Powered by tymbos