Διαφήμιση
Διαφήμιση


Έδωσε το πολιτικό στίγμα ο Ταμήλος

Η οριστική απόφαση του Νίκου Λέγκα να μην είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις επόμενες εκλογές άνοιξε και τυπικά τον δρόμο για τον πρώην δήμαρχο Τρικκαίων Μιχάλη Ταμήλο. Μιλώντας στο «Ράδιο Πρωινός 105,3» τόνισε ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω, από τη στιγμή που έκανε γνωστό στους πολίτες ότι θα δοκιμάσει τη τύχη του στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Ο ίδιος έδωσε το στίγμα πως ακριβώς θα επικοινωνήσει με τους πολίτες ώστε να πάρει τη ψήφο τους. Τέλος, αναφέρθηκε με θερμά λόγια τόσο για τον Νίκο Λέγκα, όσο και για τους Σωτήρη Χατζηγάκη και Θόδωρο Σκρέκα. Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Ταμήλος:
Για το λόγο των πολιτικών προς τους πολίτες: Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο σοβαροί και από ότι καταλάβατε, παρακολουθώντας την πολιτική επικαιρότητα, οι εκλογές δεν πρόκειται να κριθούν από λεπτομερή θέματα, διακυβεύονται πολύ σοβαρότερα θέματα.
Καταρχάς να κάνω ένα σχόλιο για την επιστολή του Νίκου Λέγκα που διάβασα, πραγματικά με άγγιξε από πλευράς όλων των επιχειρημάτων του και ήταν μια ας το πούμε επιστολή που είχε πολύ συναίσθημα. Γιατί καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι όταν κάποιος αποχωρεί από ένα αξίωμα που έχει υπηρετήσει πάρα πολλά χρόνια και επιτυχημένα. Και τον έχει τιμήσει ο κόσμος και δεν έχει δώσει δικαιώματα ποτέ σε ότι αφορά την άσκηση των καθηκόντων του. Και νομίζω ότι είναι άξια παραδειγματισμού η στάση του και για πολλούς άλλους πολιτικούς που έχουν εντρυφήσει στο Κοινοβούλιο αρκετά χρόνια και δεν διδάσκονται από την ιστορία και επιμένουν να συμμετέχουν σε μια πολιτική κατάσταση όπως η σημερινή για την οποία έχουν και πολύ μεγάλες ευθύνες. Άρα από εκεί να σχολιάσω πρώτα και να πω ότι όλοι είμαστε λυπημένοι που ο Νίκος Λέγκας φεύγει. Και εγώ πραγματικά μη νομίζετε ότι είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η συμμετοχή του κ. Λέγκα στο ψηφοδέλτιο θα με έβγαζε από έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Τώρα δεν μπορώ να κάνω πίσω γιατί όταν έκανα επιστολή στον πρόεδρο του κόμματος και είπα ότι θα συμμετέχω εφόσον δεν συμμετέχουν οι δύο βουλευτές. Δηλαδή, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τη βοήθεια των τριών βουλευτών. Ο κ. Σκρέκας το είχε πει ο ίδιος, ο κ. Χατζηγάκης και ο κ. Λέγκας για διάφορους λόγους απέχουν από την πολιτική «μάχη» των επόμενων μηνών. Είπα τότε και μόνο τότε, όταν θα έχει μείνει η Ν.Δ. χωρίς βουλευτές, άρα τώρα δεν έχω δικαιολογία να πω ότι δεν θα συμμετέχω.
Κοιτάξτε, είσαι υποψήφιος δήμαρχος 4 φορές και στους 4 αυτούς αγώνες σε έχει βοηθήσει και ο κ. Σκρέκας και ο κ. Λέγκας και ο κ. Χατζηγάκης. Εγώ, εφόσον στις προηγούμενες εκλογές, με βοηθούσαν όλοι οι πολιτικοί του νομού Τρικάλων της Ν.Δ., δεν ήταν δυνατόν να βάλω την ατομική φιλοδοξία πάνω από κάποιους ηθικούς κανόνες. Γι’ αυτό έβαλα αυτούς τους όρους πιστεύοντας ότι στο τέλος τόσο ο κ. Χατζηγάκης όσο και ο κ. Λέγκας θα τα έβρισκαν με τον πρόεδρο του κόμματος προκειμένου να συμμετέχουν. Τώρα τα πράγματα ξεκαθάρισαν, επομένως δεν έχω κανένα λόγο να μην συμμετέχω.
Όλες οι εποχές είναι δύσκολες. Ίσα – ίσα θα έλεγα όσο πιο δύσκολη είναι η εποχή, μια συγκυρία ολίγων επιλογών, νομίζω ότι άτομα που έχουν προσφέρει παλιότερα και έχουν εμπειρίες από τη διοίκηση μικρών σχημάτων όπως είναι ο δήμος Τρικάλων, αν και ο δήμος Τρικάλων δεν είναι μικρό σχήμα, η εμπειρία αυτή μπορεί να βοηθήσει. Εγώ είχα και την ευτυχή συγκυρία να είμαι και στην ΚΕΔΚΕ 8 οκτώ χρόνια, να είμαι ακόμα και τώρα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών και έχω την τύχη να δω πως γίνεται η ανταλλαγή των απόψεων από μεγάλους παράγοντες. Υπάρχει λοιπόν η εμπειρία, δεν νομίζω ότι πιστεύει κάποιος ότι ο Μιχάλης Ταμήλος είναι ένας καινούργιος και τι θα πάθει άμα θα μπει στα δύσκολα.
Για την μέχρι τώρα πορεία του: Η πορεία κάθε ανθρώπου συνοδεύεται και από τη συμμετοχή του σε κάποιες επιτυχίες. Καμιά επιτυχία δεν είναι δικιά σου εξ ολοκλήρου, ούτε και τα λάθη είναι δικά σου εξ ολοκλήρου. Υπάρχει μια συμμετοχική διαδικασία είτε είσαι δήμαρχος, είτε αντιδήμαρχος, είτε απλός σύμβουλος. Οι προσπάθειες είναι συλλογικές.
Παράδειγμα, για πολλά πράγματα που περνάει από την ιστορία μιας θητείας και έχουν οφέλη για τον τόπο, μπορεί να πει κάποιος ότι βάλαμε τέλος στις χωματερές με τη δημιουργία του ΧΥΤΑ, κάναμε τις νέες τεχνολογίες.

Διαφήμιση

Τελευταίες ειδήσεις

 
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | Powered by tymbos