Διαφήμιση
Διαφήμιση


Οικονόμου: Ενωμένοι για την επαναδιαπραγμάτευση!

Ο  νέος βουλευτής Τρικάλων ΠΑΣΟΚ Γιώργος Οικονόμου, μιλώντας στο «Ράδιο Πρωινός 105,3' ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ έστω και την ύστατη στιγμή να συμφωνήσει σε μια κυβέρνηση, με στόχο να υπάρξει απαλλαγή από τον βραχνά του μνημονίου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Νομίζω ότι το πιο πιθανό είναι να πάμε σε νέες εκλογές. Και αυτό γίνεται με ευθύνη ενός και μόνο κομματικού σχηματισμού, του ΣΥΡΙΖΑ, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, που εγκαταλείπει την ιδέα της σταθερότητας, τη λογική των συμμαχιών και κάπου – κάπου στο μυαλό του έχει και μια περιπέτεια με το ευρώ. Εγώ θα έλεγα ότι εθνικοί λόγοι επιβάλλουν όχι εκλογές, όχι αστάθεια, όχι αβεβαιότητα.
Εμένα δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα λεγόμενα του Αλαβάνου, αν και καταδεικνύουν μια σκληρή πραγματικότητα σκέψεων της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εκείνο που κρατώ είναι η αντικειμενική πραγματικότητα. Με σύνθημα πριν τις εκλογές, ματαίωση του μνημονίου. Ματαίωση του μνημονίου δεν είναι αυτόματη έξοδος από το ευρώ…
Η επιστολή Τσίπρα δείχνει την ανακολουθία του ανδρός. Ένας άνθρωπος που πριν τις εκλογές έλεγε άλλα, την Τρίτη έστειλε μια επιστολή που έλεγε έναν τύπο επανατοποθέτησης έναντι του μνημονίου, ήπιας επαναδιαπράγματευσης. Εγώ θα έλεγα ότι είναι φανερό πλέον ότι γίνονται για μικροκομματικές ιδιοτέλειες, για ψηφοθηρικές σκοπιμότητες. Και να καταλήξω, εάν γίνουν εκλογές, ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ να θεωρεί ότι θα ανέβει λίγο, εγώ λέω πάνω – κάτω τα ίδια δεν θα είναι, αφού το μήνυμα των εκλογών είναι σαφές. Τι θα αλλάξει, θα έχουμε μια Ελλάδα πιο αδύνατη.
Εγώ θα έλεγα, όλοι μαζί με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ, αρχηγό τον Τσίπρα, να πάμε να επαναδιαπραγματευθούμε, για να απαλλαχθούμε από τον βραχνά του μνημονίου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Εάν δεν είμαστε όλοι μαζί, οι σχέσεις μας αδυνατίζουν. Σήμερα κρίνεται η μετενέργεια, τα επιδόματα καταργούνται, ξαναμπαίνει η λογική μείωσης των μισθών. Γιατί να μην πάμε να το ξανασυζητήσουμε. Η Ευρώπη αλλάζει και εμείς μένουμε όχι μόνο ίδιοι, πιο δογματικοί.
Εγώ θα έλεγα ειδικά ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται σε αυτή τη φάση από μια μικροκομματική ιδιοτέλεια που είναι ανεξήγητη. Επαναπροσδιορίζεται η έννοια της φιλοπατρίας. Αγαπάω την πατρίδα σημαίνει ότι κάνω οτιδήποτε για την πατρίδα και τους Έλληνες. Το πράγμα κρίθηκε για το δικομματισμό. Κρίθηκε αυστηρά και για το ΠΑΣΟΚ και για τη Νέα Δημοκρατία. Τι θα προσδώσουν νέες εκλογές, πέρα από τους εθνικούς κινδύνους που θα αναλάβουμε.
Εγώ δεν μπήκα στην πολιτική για να υπερασπιστώ το μνημόνιο. Μπήκα για να βάλω τις μικρές δυνάμεις μου για να απαλλαγούμε από το μνημόνιο.
Το μόνο που θα αλλάξει με τις νέες εκλογές, θα είναι η μικροκομματική ιδιοτέλεια του Τσίπρα. Λέει, με ενδιαφέρει να είμαι πρώτο κόμμα. Σήμερα αποχωρεί από τις συζητήσεις.  
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής, εφ’ όρου ζωής επίδομα ανεργίας για όλους και για τους μετανάστες, κατώτατος μισθός 1.350 ευρώ. Δηλαδή, προς Θεού…
Προφανώς υπήρξαν επανατοποθετήσεις μεγάλων κοινωνικών ομάδων. Αλλά το ότι ήταν τόσο γρήγορες, σημαίνει ότι τόσο γρήγορα θα ξαναγυρίσουν τα πράγματα. Αρκεί το ΠΑΣΟΚ να δείξει υγιή δείγματα γραφής. Και εγώ νομίζω ότι το συνέδριο θα είναι ένα συνέδριο επανίδρυσης. Θα είναι ένα άλλο ΠΑΣΟΚ. Και ο πρόεδρος ήδη έδωσε δείγματα, κατήργησε πράγματα που αναφέρονται στον κυβερνητισμό και στον κρατισμό του ΠΑΣΟΚ.
Εγώ λέω ότι παλιά πρόσωπα που είναι ικανότητα, γιατί να μην συμμετέχουν. Ο πρόεδρος που είχαμε χθες και μια δια ζώσης συνομιλία, με διαβεβαίωσε ότι όλα τα πράγματα θα γίνουν ταχέως και προς την κατεύθυνση της ριζοσπαστικότητας και της επαναστατικότητας που πλέον πρέπει να έχει το ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνο σε λόγια αλλά και σε γραφή. Όχι μόνο σε ιδέες αλλά και σε πράξεις».
Διαφήμιση

Τελευταίες ειδήσεις

 
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | Powered by tymbos