Διαφήμιση
Διαφήμιση


Δηλώσεις Παπαθανασίου για το ψηφδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα

Σχεδόν σίγουρο θεωρείται ότι στις επόμενες εκλογές ο Δημήτρης Παπαθανασίου θα είναι υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο ίδιος μιλώντας στο «Ράδιο Πρωινός 105,3» θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή άλλο είναι το ζητούμενο.
Ο γνωστός δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Τρικκαίων βάζει σε προτεραιότητα τις πολιτικές του κάθε κόμματος και όχι τα πρόσωπα, ώστε όπως τονίζει να δοθούν απαντήσεις στα καυτά θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Παπαθανασίου:
Για τα σενάρια αν θα είναι υποψήφιος βουλευτής: Τα περί υποψηφιότητάς μου είναι ίσως δημοσιογραφικές υπερβολές θα έλεγα. Εμείς στην Αριστερά δεν έχουμε ως πρώτο στόχο να εκλεγεί κάποιος βουλευτής ή όχι. Αυτό που έχουμε σαν στόχο είναι να μπορούμε να δίνουμε στους πολίτες πολιτική διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Το εάν θα είμαι υποψήφιος, θα κριθεί από τα όργανα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, όταν έρθει η ώρα θα συζητήσουμε όλοι μαζί και θα δούμε εάν κατά πόσο υπάρχει ανάγκη να είμαι στο ψηφοδέλτιο. Το συντονιστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ θα ασχοληθεί με τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου για τις επόμενες εκλογές, όταν έρθει η στιγμή. Προφανώς θα υπάρξει κάποια προεργασία, θα επιλεγούν κάποια πρόσωπα τα οποία θα πρέπει να σηματοδοτούν τα προτάγματα που έχει βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Δεν είναι το προσωπικό που προέχει στο δικό μας ψηφοδέλτιο. Ούτε προσωπική προβολή κάνει ο καθένας μας. Αυτό θα το διαπιστώσατε και από τις πρόσφατες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Το «Φυσάει Κόντρα» ήταν το μοναδικό ίσως ψηφοδέλτιο τουλάχιστον στην Κεντρική Ελλάδα που δεν έβγαλε ούτε μια αφίσα με το πρόσωπο του υποψήφιου δημάρχου. Παίζουν ρόλο και τα πρόσωπα, ίσως να λειτουργεί και αρνητικά. Αλλά για μας δεν είναι το μείζον πρόβλημα. Αυτό που πρωτεύει είναι η συλλογική δράση σε ένα ψηφοδέλτιο. Δεν είναι δυνατόν να γίνει προσωπική προεκλογική καμπάνια για έναν υποψήφιο. Πηγαίνουν 2-3 υποψήφιοι μαζί. Μπορεί να μην περάσουν όλοι από όλα τα χωριά. Το ζήτημα είναι να περάσει το ψηφοδέλτιο με ουσιαστική εκπροσώπηση από όλους τους δήμους και τις κοινότητες, να μιλήσει με τους κατοίκους. Και επιμένω ότι αυτό δεν είναι το μείζον. Το μείζον είναι στη διάρκεια της πορείας και όχι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο κατά πόσο είμαστε κοντά στους πολίτες.
Για τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ: Χθες κάναμε μια αρκετά σημαντική συγκέντρωση στο Κεφαλόβρυσο με την βουλευτή Λάρισας, Ηρώ Διώτη. Θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες. Θα βρεθούμε και στους δήμους της περιφέρειας. Στην επόμενη χρονική περίοδο μπαίνουμε στην προετοιμασία της κεντρικής, πολύ σημαντικής πολιτικής εκδήλωσης στην οποία πιστεύουμε ότι θα είναι παρών ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα. Μια εκδήλωση που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, η οποία προγραμματίζεται για τις αρχές Φεβρουαρίου. Όλα αυτά έχουν μεγάλη σημασία για μας και μπαίνει σε δεύτερη μοίρα το ποιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής.
Για την παραίτησή του από το δημοτικό συμβούλιο:  Από το δημοτικό συμβούλιο θα παραιτηθώ στο τέλος Μαρτίου. Ήταν δέσμευση όλων μας ότι ανεξάρτητα από τις έδρες που θα καταλαμβάναμε στο δημοτικό συμβούλιο, είχαμε συναποδεχθεί όλοι οι υποψήφιοι – από τον υποψήφιο δήμαρχο μέχρι τον τελευταίο δημοτικό σύμβουλο – ότι θα υπάρχει εναλλαγή στη θέση των δημοτικών συμβούλων κατά τη διάρκεια της θητείας. Απλώς τώρα τροποποιήσαμε την αρχική μας απόφαση γιατί η θητεία του παρόντος δημοτικού συμβουλίου είναι «κουτσουρεμένη». Πρότεινα στην συντονιστική επιτροπή και έγινε αποδεκτό και από την Ολομέλεια, να υπάρξουν τρεις 15μηνες θητείες. Δηλαδή εκτός από εμένα, να αναλογούν άλλα δύο πρόσωπα δημοτικοί σύμβουλοι επιλαχόντες στη θέση του δημοτικού συμβούλου και του επικεφαλής της παράταξης. 30 Μαρτίου ολοκληρώνεται η δική μου θητεία και στη συνέχεια θα με αναπληρώσει ο επόμενος επιλαχών δημοτικός σύμβουλος που θα είναι ο Γιώργος Λουλές και την τελευταία 15μηνη θητεία θα είναι ο Κώστας Φώλιας.
Γιατί ακριβώς είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχουμε προσωποκεντρικές και δημαρχοκεντρικές αντιλήψεις, έχουμε μια συλλογικότητα που δουλεύει σε μια κοινή πορεία, δεν έχουμε αρχηγισμούς.

Διαφήμιση

Τελευταίες ειδήσεις

 
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ | Powered by tymbos