Nature

Έργα αποκατάστασης ζημιών και δημιουργίας υποδομών

Σειρά έργων έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν ή βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης στον Δήμο Πύλης, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Ούτρα.
Σκοπός των έργων είναι η αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές σε όλον τον Δήμο και η αναβάθμιση άλλων, με βάση τις μελέτες των Τεχνικών Υπηρεσιών (ΤΥ) του αυτοδιοικητικού φορέα.
Ενημερώνοντας ο κ. Ούτρας για τους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής, αναφέρει πως έχουν εξασφαλιστεί επιπρόσθετα 700.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) για την αντιμετώπιση καταστροφών και ζημιών από φυσικά αίτια, με τα οποία θα αντιμετωπιστούν και θα επιλυθούν προβλήματα σε χωριά του Δήμου και ασφαλώς στην πληγείσα από την καθίζηση Πιαλεία. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί σε λίγες ημέρες και να πάρει τον δρόμο της υλοποίησης.
Παράλληλα, από το έργο απομάκρυνσης υλικών από το Ροπωτό, μέσω της έκπτωσης στην διαδικασία δημοπράτησης, έχουν «περισσέψει» 300.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν και πάλι στο ίδιο χωριό, προκειμένου να κατασκευαστούν υποδομές, όπως φρεάτια αποχέτευσης, τοιχία, οδοί κ.α. επισημαίνει ο κ. Ούτρας, προσθέτοντας πως το έργο βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης από τις ΤΥ.
Τον δρόμο της υλοποίησης παίρνει ένα έργο που χρονίζει στην περιοχή, έχουν γίνει στο παρελθόν προσπάθειες ένταξής του σε Κοινοτικό πρόγραμμα χρηματοδότησης και θεωρείται και είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος. Πρόκειται για την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Βροντερού, για την οποία έχουν εξασφαλιστεί 500.000 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ζήτημα τώρα είναι στην διαδικασία αποδοχής του κονδυλίου αυτού υπογραμμίζει ο κ. Ούτρας, σημειώνοντας ότι προβλέπεται να δημιουργηθεί γήπεδο, να κατασκευαστούν περιφράξεις και οι σχετικές υποδομές.
Μέριμνα για την κτηνοτροφία λαμβάνεται, καθώς δύο έργα την αφορούν, με το πρώτο να είναι έτοιμο προς εκτέλεση. Ο κ. Ούτρας αναφέρει πως έχει εξασφαλίσει 150.000 ευρώ από την Περιφέρεια για την διάνοιξη του δρόμου Κοντοστίλ – Βδομίκι, δύο περιοχές που αντίστοιχα ανήκουν στις Τοπικές Κοινότητες (ΤΚ) Γαρδικίου και Αρματωλικού. Με τον δρόμο αυτό θα έχουν άνετη πρόσβαση στις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις οι κτηνοτρόφοι και παράλληλα θα περαιώνεται εύκολα και οικονομικά η ξυλεία που παράγεται στην περιοχή.
Τέλος, άλλα 60.000 ευρώ έχουν εξασφαλιστεί για να κατασκευαστούν ποτίστρες στα βοσκοτόπια επισημαίνει ο κ. Ούτρας, εξηγώντας πως αναμένεται η μελέτη του έργου αυτού, το οποίο θα απαλλάξει τους κτηνοτρόφους από άδικη ταλαιπωρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More