Nature

Έχουν πληρωθεί όλες οι ενισχύσεις

Μόνο ενστάσεις για προγράμματα του 2017 δεν έχουν πληρωθεί ακόμη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τον διευθυντή Θεσσαλίας του Οργανισμού Αθανάσιο Βαλιώτη.
«Μέχρι τώρα έχουμε αποδώσει όλες τις επιδοτήσεις στους δικαιούχους παραγωγούς και έχει κλείσει ο κύκλος για το 2017» αναφέρει ο κ. Βαλιώτης, επισημαίνοντας παράλληλα πως «ασφαλώς δεν είναι εφικτό να πληρώσουμε παραγωγούς οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενστάσεις και αυτές εξετάζονται. Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αυτές, αυτονόητο είναι πως όσοι αγρότες δικαιούνται ενισχύσεων, θα τους τις καταβάλλουμε άμεσα».
«Πλέον, θα εισέλθουμε στον νέο κύκλο καταβολής ενισχύσεων, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Οκτώβριο, με την προκαταβολή ΟΣΔΕ 2018, που είναι 70% της επιδότησης, θα ακολουθήσει στο τέλος του έτους η εξόφληση και το “πρασίνισμα” και από του χρόνου η απόδοση των άλλων ενισχύσεων, όπως εξισωτική, αγροτοπεριβαλλοντικά, συνδεδεμένες, αρχικά αυτές που δεν σχετίζονται με την παράδοση ποσοτήτων και στην συνέχεια για το βαμβάκι, καθώς γι’ αυτήν πρέπει να περιμένουμε την λήξη της εκκοκκιστικής περιόδου, που είναι 31 Ιανουαρίου» τονίζει ο κ. Βαλιώτης, ο οποίος σημειώνει «κατέστη εφικτό και φέτος να δοθούν οι ενισχύσεις έγκαιρα στους παραγωγούς, ώστε και αυτοί με την σειρά τους να αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους και να λειτουργούν τις γεωργικές τους και τις κτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις. Τώρα είμαστε στο στάδιο των ελέγχων για το ΟΣΔΕ και ασφαλώς θα είμαστε έτοιμοι μέχρι τον Οκτώβριο, για να λάβουν έγκαιρα την προκαταβολή οι δικαιούχοι αγρότες».
Κλείνοντας ο κ. Βαλιώτης, δηλώνει: «Το μόνο που ζητάμε από τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους είναι προσοχή στις δηλώσεις, ώστε να μην προκαλούνται καθυστερήσεις λόγω λαθών σ’ αυτές και καλή συνεργασία όταν πραγματοποιούμε ελέγχους. Ασφαλώς όλοι συνεργάζονται καλά και πρόθυμα, απλά κάποιοι να μην είναι αμελείς, όταν τους ζητούνται έγγραφα ή άλλα στοιχεία. Τέλος, στις δηλώσεις και γενικά στις διαδικασίες να ακολουθούν τις οδηγίες των στελεχών του Οργανισμού».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More