Nature

Αγώνας για δημόσια εκπαίδευση

Με πρόσταγμα την προάσπιση και τη διεκδίκηση 14χρονου δημόσιου σχολείου χθες το μεσημέρι οι Τρικαλινοί καθηγητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο των δράσεων που αποφάσισε η ΟΛΜΕ για την  «Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού» και  όπως ανέφεραν «οι πολιτικές λιτότητας και περιορισμού δαπανών άφησαν το στίγμα τους στη ζωή εργαζομένων και συνταξιούχων και στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου στα χρόνια των μνημονίων. Σήμερα παραμένουν ανοιχτά όλα τα κύρια ζητήματα στην εκπαίδευση (δαπάνες, διορισμοί, δικαιώματα αναπληρωτών, μισθοί, ωράριο, κ.ά.). Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών είναι επιτακτική ανάγκη για την άμεση κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών της εκπαίδευσης. Οι δε αναπληρωτές συνεχίζουν να περιπλανώνται στις εσχατιές της Ελλάδας μένοντας ακόμα και δίχως την πανάκριβη στέγη. Ο αγώνας των εκπαιδευτικών της χώρας μας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς τους, σηματοδοτεί τον «εορτασμό» της παγκόσμιας ημέρας των εκπαιδευτικών».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More