Nature

Απομακρύνονται επικίνδυνα οικήματα και μπάζα

Στην απομάκρυνση των επικίνδυνων κτισμάτων και των μπάζων από την ζώνη καθίζησης του Ροπωτού προχωράει ο Δήμος Πύλης, με εργολαβία που έχει αναθέσει, κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού.
Η υπογραφή ανάθεσης του έργου στην ανάδοχο εταιρεία, νικήτρια του ανοικτού διαγωνισμού, υπογράφηκε χθες από τον δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα και εκπρόσωπο της εργοληπτικής επιχείρησης “ΑΙΞΩΝΗ Σ.Π. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ”, στο Δημαρχείο Πύλης.
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμό 350.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 180.000 καταβάλλει το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) και τα υπόλοιπα ο Δήμος από ίδιους πόρους.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μαράβας τόνισε: «Χρόνια μετά την καταστροφή που προκάλεσε η καθίζηση του εδάφους στο Ροπωτό ξεκινάει η διαδικασία της απομάκρυνσης των επικίνδυνων κτισμάτων στον κεντρικό οικισμό, τόσο ιδιωτικών όσο και δημοσίων, παράλληλα δε και αποκατάσταση έργων υποδομής και οδοποιίας.
Στόχος μας είναι: 1ον, η αποκατάσταση του περιβάλλοντος, 2ον, η δημιουργία ασφάλειας των κατοίκων και 3ον , η άρση του αισθήματος εγκατάλειψης του οικισμού. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από σήμερα.
Δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα υπάρξουν δράσεις για την μετεγκατάσταση των πληγέντων κατοίκων. Ήδη γίνονται ενέργειες για την εξεύρεση του χώρου εκείνου, ο οποίος θα καλύπτει τις προϋποθέσεις».
Για το ζήτημα αυτό έχει γίνει η σχετική διαδικασία από τον δήμο Πύλης εδώ και 3 χρόνια περίπου, έχοντας καλέσει τους πληγέντες κατοίκους να συμφωνήσουν μ’ αυτήν. Στην συντριπτική τους πλειονότητα οι πληγέντες κάτοικοι συμφωνούν στην διαδικασία που προτείνει ο δήμος Πύλης, εκτός ελαχίστων, 1-2.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More