Nature

Αστυνομικοί με ποδήλατα στα Τρίκαλα

Αν δείτε αστυνομικούς με αθλητική αμφίεση και ποδήλατα να περιπολούν, μην ξαφνιαστείτε. Θα είναι οι αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα περιπολίας με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το έγκλημα και να συνδράμουν τους τουρίστες της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε χθες η πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, αποφασίστηκε η επέκταση του θεσμού της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα σε άλλες δέκα πόλεις της Ελλάδας, ανάμεσά τους και τα Τρίκαλα.

Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη ΔΕΘ το 2015 και επεκτάθηκε στην Αθήνα καθώς και σε άλλες πόλεις, τίθεται σε εφαρμογή στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής και με σκοπό την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης, τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών, ενώ έχει χαρακτηριστεί επιτυχημένη η πορεία του.

Βασική προτεραιότητα των αστυνομικών, ανδρών και γυναικών, που θα στελεχώνουν τις ομάδες με τα ποδήλατα είναι η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας οδηγίες και πληροφορίες.

Επίσης, στις αρμοδιότητες τους συγκαταλέγονται η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες για τη διευθέτηση προβλημάτων, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και η επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματική διαχείριση ήπιων περιστατικών.

Όπως επισημαίνει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για την επιλογή των περιοχών εφαρμογής του προγράμματος ελήφθησαν υπόψη ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια, στο πεδίο του τουριστικού ενδιαφέροντος και της επισκεψιμότητας των περιοχών, καθώς και επιμέρους χαρακτηριστικά, όπως οι υποδομές και η τοπική χωροταξική μορφολογία.

Η υλοποίηση του προγράμματος έχει ως απώτερο στόχο την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, μέσα από την άμεση και αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση και προστασία των επισκεπτών – τουριστών, καθώς επίσης και την ενδυνάμωση και εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων των περιοχών, μέσω της ενίσχυσης της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας και δράσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More