Την πόρτα της εξόδου βλέπουν επτά εργαζόμενοι στη φύλαξη στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, αφού χθες τους κοινοποιήθηκε το σχετικό έγγραφο, μέσω του οποίου ενημερώνονται ότι έληξε η σύμβαση τους.
Χθες, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος και ζήτησαν την ακύρωση της απόφασης, καθώς και να μη ν εγκατασταθούν εργολάβοι στα Νοσοκομεία.
Την αγωνία τη δική του και των συναδέλφων του που θα μείνουν άνεργοι μετέφερε ο εργαζόμενος στη φύλαξη Αλέξανδρος Παπαευθυμίου, λέγοντας ότι ξαφνικά σε μια ημέρα μας ανακοινώθηκε η λήξη της σύμβασης.
Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων κα Βάσω Μπακάση κατήγγειλε την απόφαση της Κυβέρνησης και ζήτησε να μείνει ανενεργός ο νόμος που δίνει τη δυνατότητα επιστροφής των εργολάβων στα νοσοκομεία.
«Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας, στον εργολάβο που θα αναλάβει την φύλαξη, αλλά και άλλα πόστα. Θέλουμε να μείνει ανενεργός ο νόμος που τοποθετεί τους εργολάβους στα νοσοκομεία και διεκδικούμε την μετατροπή των συμβάσεων τους, σε αορίστου χρόνου και τη μονιμοποίηση τους» σημείωσε.
Κατάργηση των νόμων για τις ιδιωτικοποιήσεις
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος κα. Σταυρούλα Κόσσυβα ανέφερε ότι ο εργολάβος για την απασχόληση ίδιου αριθμού φυλάκων θα στοιχίσει 129.820 ευρώ το έτος, όταν το ποσό αυτό είναι λιγότερο.
«Αναρωτιόμαστε γιατί επτά οικογένειες θα βρεθούν στην ανεργία, όταν την διάρκεια του κορωνοϊού τους χρειαζόμασταν. Θα παλέψουμε για αυτούς και θα κάνουμε ο,τι καλύτερο για να επιστρέψουν στην εργασία τους» τόνισε.
Παράλληλα, τόνισε ότι το επόμενο διάστημα λήγει η σύμβαση για επτά άτομα στην εστίαση και 48 άτομα στην καθαριότητα.
«Δυστυχώς, αιφνιδιαστικά οι συνάδελφοι έλαβαν έγγραφο ότι από αύριο θα αναλάβει ο εργολάβος. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους συναδέλφους μας» ανέφερε, ενώ έκανε γνωστό ότι ακολουθούν και άλλες απολύσεις το επόμενο διάστημα.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την κατάργηση των νόμων για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις Συμπράξεις (ΣΔΙΤ) που «απαγορεύουν την μετατροπή των συμβάσεων σε αόριστης διάρκειας», τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και να μετατραπούν άμεσα σε αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων(ΣΟΧ, επικουρικό, ΟΑΕΔ),με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.