Nature

Βοτανικός Κήπος

Την δημιουργία Βοτανικού Κήπου στην Πιαλεία σχεδιάζει ο Δήμος Πύλης, στο πλαίσιο της ίδρυσης του Πάρκου Ασκληπιού.
Στην 5η Συνεδριακή Εκδήλωση με τίτλο «Ασκληπιός και Πιαλεία», ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας εξήγγειλε τις προαναφερθείσες πρωτοβουλίες, τονίζοντας πως σκοπός για την επίτευξη των σκοπών αυτών θα υπάρξει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ κοινές κινήσεις για την ανάδειξη του Ασκληπιού πραγματοποιούνται με τον Δήμο Τρικκαίων.
«Σκοπός μας θα είναι η παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού αρωματικών φυτών και βοτάνων, με παράλληλη μελέτη των κλιματικών παραμέτρων της περιοχής, με χημικές αναλύσεις του εδάφους και νερού για την άρδευσή τους. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα το αγκαλιάσετε, θα το διατηρήσετε και θα το μεγαλώσετε» υπογράμμισε ο κ. Μαράβας στην ομιλία του στην Εκδήλωση.
Ο Βοτανικός Κήπος θα κατασκευαστεί σε τρεις ανεξάρτητους χώρους: Των παλιών λουτρών, στο απέναντι τμήμα του Πάρκου «Ασκληπιού» και στο γειτνιάζοντα χώρο του κοιμητηρίου Πιαλείας.
Ο Κήπος
Ο Κήπος αποβλέπει στην εκπαίδευση, ευαισθητοποίηση, την πολιτιστική ανάδειξη και την οικονομική στήριξη της ευρύτερης περιοχής, με στόχο:
• οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων
• το κοινό που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τα οφέλη υγείας που προκύπτουν από τη χρήση και την καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών
• οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί ως επιστημονική υποστήριξη για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας (παραγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση, εμπορία)
• επισκέπτες φυσιολατρικού και πολιτιστικού τουρισμού.
Παρεμβάσεις:
Οι παρεμβάσεις διαμόρφωσης είναι ήπιες και περιλαμβάνουν:
• Διαμόρφωση χώρου των παλιών λουτρών.
• Αρχικά θα οριοθετηθούν οι θέσεις φύτευσης κάθε είδους σε παρτέρια.
• Το κτίριο των λουτρών θα καθαριστεί και εάν χρειάζεται θα γίνουν εργασίες επισκευής του χώρου
• Στην αυλή των δημοτικών λουτρών και στο πάρκο Ασκληπιού απέναντι θα γίνει διαμόρφωση χώρου ώστε να μπορεί να είναι επισκέψιμος κυρίως για εκπαιδευτικούς λόγους.
Διαμόρφωση τμήματος του Πάρκου «Ασκληπιού» σε επισκέψιμο για το κοινό χώρο.
o Στον απέναντι από τα λουτρά χώρο, θα συνεχιστεί η φύτευση φυτών με πιο πυκνό φυτευτικό σύνδεσμο χωρίς όμως να γίνει πλήρη κάλυψη του χώρου
o Θα γίνει διαμόρφωση χώρων αναψυχής και αναμονής
Ο χώρος των θερμοκηπιακού τύπου κατασκευής.
o Στο χώρο δίπλα από το κοιμητήριο θα κατασκευαστεί μία μικρή χαμηλή κατασκευή τύπου toll για την παραγωγή μοσχευμάτων των καλλιεργούμενων φυτών.
o Επίσης θα διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης οχημάτων και λεωφορείων για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More