Nature

Δ. Τζανακόπουλος: Υποκριτική η στάση της Ν.Δ. για τις συντάξεις

Υποκριτική χαρακτηρίζει τη θέση της Ν.Δ. για τις συντάξεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, εξηγώντας ότι εδώ και τέσσερις ημέρες μάς εξηγούσε για ποιο λόγο είναι αδύνατο να μην εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο, ενώ για την ένταση στη Βουλή σημείωσε ότι οι συγκρούσεις αναδεικνύουν τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των κομμάτων και  «είναι καλό να γίνονται τέτοιες συζητήσεις».

Σχολιάζοντας τη σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή, μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ισχυρίστηκε ότι τα προβλήματα της δημοκρατίας δεν είναι η έντονη πολιτική αντιπαράθεση, αλλά έχουν να κάνουν «με την αδιαφάνεια, με την υπόθαλψη ακροδεξιών πρακτικών, φασιστικών ομάδων».

Σε ό,τι αφορά το μέτρο των συντάξεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή αναδείχθηκε η υποκριτική στάση της ΝΔ, «η οποία εδώ και τέσσερις ημέρες μάς εξηγούσε για ποιο λόγο είναι αδύνατο να μην εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο».  Όπως είπε, η Ν.Δ. έχει έναν λόγο να θεωρεί ότι είναι απαγορευτικό για την κυβέρνηση να επανεξετάσει την εφαρμογή του μέτρου και αυτός «έχει να κάνει με την προεκλογική της καμπάνια» και το «πολιτικό της αφήγημα» σύμφωνα με το οποίο «εισερχόμαστε σε μία τέταρτη μνημονιακή περίοδο».

Σχετικά με την τροπολογία για τη μη εφαρμογή του μέτρου περικοπής των συντάξεων, τόνισε ότι η Ν.Δ. παίρνει πρωτοβουλίες «πολιτικά άσφαιρες» και πρόσθεσε ότι αυτή η συζήτηση θα γίνει «όταν έχουμε τα τελικά δημοσιονομικά αποτελέσματα για το 2018» και οι προβλέψεις θα είναι πιο σαφείς για τη δημοσιονομική πορεία του 2019.

Για το ίδιο θέμα και την παρέμβαση του ΣΕΒ υπέρ της περικοπής των συντάξεων, ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα ρωτήσει τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών για τη δημοσιονομική πολιτική που θα ακολουθήσει. Όπως συμπλήρωσε, η τοποθέτηση του ΣΕΒ είναι περισσότερο πολιτική και βάσει των ειδικών συμφερόντων του και όχι υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των αντίμετρων, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι όλα εξαρτώνται από τη δημοσιονομική πορεία της χώρας και επανέλαβε ότι υπάρχει χώρος 800 εκατ. για το 2019 και από αυτά, περίπου 700 με 750 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν σε φοροελαφρύνσεις και σε περίπτωση που θα υπάρξει μεγαλύτερος χώρος, θα ληφθούν και μέτρα επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής.

Σε ερώτηση σχετικά με τη συμφωνία με την πΓΔΜ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε «βαθύτατα πεπεισμένος ότι υπάρχουν βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, που θα τοποθετηθούν με υπευθυνότητα» και θα είναι θετικοί ως προς την κύρωση της συμφωνίας. Για τη στάση των ΑΝΕΛ, σημείωσε ότι θα συζητήσουμε αναλυτικά και θα καταλήξουμε σε μία αποδεκτά κοινή θέση, ώστε να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία της».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More