Η ειδικότητα κλασικού αθλητισμού της ΣΕΦΑΑ ξέρει πολύ καλά πόσο σημαντική υπόθεση είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων.
Στο διάβα του χρόνου έχει φιλοξενήσει μεγάλες μορφές του χώρου τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.
Φυσικά και άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω. Μέσα από τις τοποθετήσεις και αναλύσεις των εκλεκτών προσκεκλημένων άπαντες είχαν την ευκαιρία να προσθέσουν ένα ακόμη λιθαράκι στο υπόβαθρο και να εντοπίσουν ξεχωριστή οπτική γωνία.
Στο πλαίσιο αυτό η ανταπόκριση ήταν μεγάλη όσον αφορά την βράβευση και την διάλεξη του κ. Στάθη Φαφούτη.
Ο ίδιος συνέδεσε το όνομά του με τα άλματα για τα οποία κυριολεκτικά έχει λατρεία.
Με σωστή προσέγγιση, διορατικότητα, ανοιχτούς ορίζοντες και εργασιομανία πήγε τον χώρο πολύ μπροστά.
Προπονητικά λοιπόν δεν σταμάτησε να ψάχνεται και να εξελίσσεται, ενώ η χαρά του ήταν μεγάλη όταν μεταλαμπάδευε πληροφορίες σε στελέχη, που ήθελαν να διαγράψουν την δική τους τροχιά.
Από τα χέρια του πέρασαν σπουδαία προπονητικά ονόματα τα οποία ο ίδιος καμάρωνε. Ολοι έχουν να πούνε τα καλύτερα για τον μέγα δάσκαλο του χώρου.
Εννοείται ότι και από το Ακαδημαϊκό μετερίζι χάραξε και πρότεινε νέους δρόμους.
Μετείχε ακόμη σε ατέλειωτα συνέδρια με άκρως απολαυστικές τοποθετήσεις.
Ετσι και χθες όσοι βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΣΕΦΑΑ τον άκουσαν με ιερή προσήλωση κρατώντας πολλά μοναδικά πράγματα στην οθόνη του μυαλού τους.
Πραγματεύτηκε με τεράστια επιτυχία το θέμα: «Η προπόνηση της δύναμης στα άλματα».
Ο κ. Φαφούτης που καταχειροκροτήθηκε συνεχίζει να δίνει τα φώτα του βάζοντας όσους αγαπούν τον χώρο βαθιά στο πνεύμα του.
Ο συνάδελφος και εκλεκτός φίλος του τιμωμένου προσώπου κ. Δημήτρης Σούλας τον χαρακτήρισε δάσκαλο των δασκάλων, φράση που αποτυπώθηκε και στην πλακέτα. Φυσικά ανέδειξε το πολυσχιδές έργο του κ. Φαφούτη στον τομέα ευθύνης του, όπου άφησε ισχυρό αποτύπωμα.
Παράλληλα μνημόνευσε τα 9 συγγραφικά προγράμματα του ΣΕΓΑΣ για τις αναπτυξιακές ηλικίες στις οποίες πνευματικό έργο πρόσφεραν οι παριστάμενοι κκ. Θεοδώρου(άλματα), Κοντονάσιος(ρίψεις), Σούλας(δρόμους ημιαντοχής- αντοχής).
Ζεστή ήταν και η προσφώνηση του προέδρου του τμήματος καθηγητή κ. Ν. Διγγελίδη,ενώ ο κ. Φαφούτης μίλησε για μεγάλη τιμή και συγκίνηση προτρέποντας τους φοιτητές να ακολουθήσουν πιστά το γλυκό ταξίδι της γνώσης παρά τις στρεβλώσεις στην παιδεία.
Αναφέρθηκε στις 3 λέξεις-οδοδείκτες: θέλω, μπορώ, κάνω, ενώ εξήρε την προσφορά των κκ. Κοντονάσιου, Θεοδώρου και του αγαπητού του κ. Σούλα που πέρασε από την θεωρία στην πράξη.