Nature

Εκκίνηση συγκομιδής και εκκόκκισης

Η πρώτη εκκόκκιση βαμβακιού άρχισε χθες στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Τρικάλων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του αγροτοσυνεταιριστικού φορέα Αχιλλέα Λιούτα.
Η συγκομιδή του συγκεκριμένου γεωργικού προϊόντος, το οποίο είναι ένα από τα βασικά στην γεωργία και ασφαλώς στην οικονομία του Νομού μας, έχει ήδη αρχίσει, με καλούς οιωνούς.
Ο κ. Λιούτας ενημερώνει πως τα πρώτα στοιχεία για τις βαμβακοκαλλιέργειες είναι θετικά, ωστόσο επιφυλάσσεται για την συνέχεια, καθώς χρειάζεται περισσότερα δεδομένα, ώστε να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα.
Προς το παρόν, οι αποδώσεις φαίνεται να κυμαίνονται στα 350 έως 400 κιλά στο στρέμμα, κάτι που θεωρείται πολύ καλή απόδοση, όμως για την ποιότητα, θα υπάρξουν εκτιμήσεις και συμπεράσματα μετά από την συγκομιδή επαρκούς ποσότητας επισημαίνει ο κ. Λιούτας.
Μιλώντας για την τιμή του βαμβακιού, ο Πρόεδρος της ΕΑΣΤ τονίζει πως θα «βγει» από την ερχόμενη εβδομάδα, διότι πρέπει πρώτα να συλλεχθούν δεδομένα για την ποσότητα και την ποιότητα του γεωργικού προϊόντος και πάνω απ’ όλα να παρακολουθηθεί η αξία του στις διεθνείς αγορές και μετά να οριστεί πόσο θα αγοράζεται από τους παραγωγούς.
«Όπως πάντα η ΕΑΣΤ θα πράξει το βέλτιστο για τους γεωργούς μας» υπογραμμίζει ο κ. Λιούτας και τονίζει «βέβαια, θα υπάρχει το κλείσιμο για όσους επιθυμούν να παραδώσουν και να πληρωθούν άμεσα, που ασφαλώς θα είναι στην τρέχουσα τιμή και η παράδοση με ανοιχτή τιμή».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More