Nature

Ερχονται “μαζεμένες” υποχρεώσεις

Αναπόφευκτη η… θύελλα τις προσεχείς ημέρες. Όχι, μην πάει το μυαλό σας σε νέες χιονοθύελλες (αν και δεν το γνωρίζουμε αυτό), αλλά στις «μαζεμένες» αγωνιστικές υποχρεώσεις οι οποίες θα ταλαιπωρήσουν αρκετά τις ομάδες, μετά από μια πολυήμερη ξεκούραση.

Ο χιονιάς και ο πάγος των τελευταίων ημερών είχε ως συνέπεια να αναβάλλει αγώνες οι οποίοι θα μπουν «σφήνα» στο πρόγραμμα και θα επιβαρύνουν σωματικά και ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές, όσο προετοιμασμένοι και αν είναι γιαυτό. Με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν μπορεί να τα βάλει κάποιος. Συμφωνούμε. Εκεί που –πάντα- διαφωνούμε είναι πως ο νομός μας, με τέτοιες συνθήκες, δεν μπορεί να «σηκώσει» τόσες ομάδες και αυτό φαίνεται κάθε χρόνο από τις αποχωρήσεις, τις αδυναμίες και τις παρουσίες… φαντάσματα. Πρέπει επομένως να αλλάξει η δομή και η φιλοσοφία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Πρέπει κάθε εποχή να παρουσιάζει τι πραγματικά μπορεί και όχι τι θέλουμε, για διάφορους λόγους. Τόχουμε γράψει πάμπολλες φορές, πως λιγότερες ομάδες στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, σημαίνει περισσότερος χρόνος, πιο δυνατές ομάδες, λιγότερα έξοδα, περισσότεροι φίλαθλοι στα γήπεδα, καλύτερη στελέχωση διαιτητών, προπονητών και παρουσίαση στα ΜΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More