Ζητούν την επιστροφή του συρμού

Για αθέτηση συμφωνίας, όσον αφορά στην επιστροφή του καρβουνιάρη στη θέση του, στην πλατεία απέναντι από τον ΟΣΕ κατηγορεί ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων, την δημοτική Αρχή Τρικκαίων.

Ως γνωστό, το τρένο είχε μεταφερθεί για τις ανάγκες του “Μύλου των Ξωτικών”, στο νησάκι πίσω από τον «Μύλο Ματσόπουλο» και παραμένει εκεί ως και σήμερα.

Γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Συλλόγου, αφού υπογραμμίζουν ότι υπήρξε άλλη συμφωνία μεταξύ της Διοίκησης και της Δημοτικής Αρχής.

Το ζήτημα είχε απασχολήσει και την γενική τους συνέλευση του Συλλόγου, ενώ είχε τεθεί και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.

Χθες, το μεσημέρι λοιπόν, μέλη του Συλλόγου και της Διοίκησης προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, με κυριότερο αίτημα την επιστροφή του μουσειακού συρμού στη θέση του.

« Η συμφωνία που υπήρξε με το Δήμο, τον περασμένο Νοέμβριο και πιο συγκεκριμένα με το e- trikala και τον κ. Ράπτη είναι να δώσουμε την άδεια μας να μεταφερθεί το τρένο στο “Μύλο των Ξωτικών”  και μετά να επιστρέψει τη θέση του. Μάλιστα, μας υποσχέθηκαν ότι θα φέρουν και ακόμα ένα μουσειακό έκθεμα ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου πάρκου ήμασταν εκεί για να φροντίζουμε τον συρμό, δεδομένου χιλιάδες επισκέπτες πέρασαν μέσα από τον συρμό» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων.

Ο κ. Τριανταφύλλου ζήτησε να τηρηθεί η συμφωνία με τον Δήμο και τα τρένο να επιστρέψει στην φυσική του θέση, ενώ  κατήγγειλε ότι τις περασμένες ημέρες γερανοί σήκωσαν το τρένο, αλλά αφέθηκε ξανά στην θέση του.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε στην στάση της δημοτικής Αρχής το μέλος του Συλλόγου Γιώργος Κρανιάς, ενώ έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή για το πώς τοποθετήθηκε ο συρμός απέναντι από τον ΟΣΕ.

«Το 2009, ο τότε αντιδήμαρχος Τρικκαίων Βασίλης Νάκης μας κάλεσε και ζήτησε να πάρουμε το τρένο, διότι ήταν παραμελημένο και είχε εξελιχθεί σε εστία μόλυνσης. Πήραμε τον συρμό και το αξιοποιήσαμε με δικά μας χρήματα. Δεκατρία χρόνια είναι σε άριστη κατάσταση» τόνισε.

Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι κάθε Πέμπτη άνοιγε για το κοινό ,με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να το επισκέπτονται και όχι μόνον.

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου έκανε λόγο για αθέτηση συμφωνίας του κ. Παπαστεργίου, ενώ χαρακτήρισε ως ψεύδη τα όσα λέγοντα για διαμαρτυρίες των κατοίκων τη περιοχής, περί φασαρίας και όχλησης από την παρουσία του συρμού.

Ο κ. Κρανιάς γνωστοποίησε ότι ξεκίνησε συλλογή υπογραφών από τους κατοίκους για την επιστροφή του τρένου, διότι στόλιζε την πλατεία και την αναβάθμιζε σημαντικά, ενώ υπογράμμισε ότι αν δε εισακουστεί το αίτημα του Συλλόγου θα κινηθεί νομικά για την διεκδίκηση του ποσού που δόθηκε από τον Σύλλογο.

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Σοφία Αλεστά εξέφρασε την διάθεση για συνεργασία μεταξύ του Δήμου και του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση εξαπάτησης.

Η κα. Αλεστά τόνισε ωστόσο ότι το ζήτημα θα πρέπει να εξεταστεί με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και στον Σύλλογο για να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Ζητούν την επιστροφή του συρμού Ζητούν την επιστροφή του συρμού Ζητούν την επιστροφή του συρμού Ζητούν την επιστροφή του συρμού Ζητούν την επιστροφή του συρμού Ζητούν την επιστροφή του συρμού

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More