Πραγματοποιείται η 20η Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος
Του Αποστόλη Ζώη
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος – ΣΒΘΣΕ στηρίζοντας παραδοσιακά την επιμόρφωση των επιχειρηματιών και των υψηλόβα θμων στελεχών των επιχειρήσεων-μελών του, διοργανώνει και φέτος την 20η Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος.
Το θέμα της 20ης Ετήσιας Επιχειρηματικής Επιμορφωτικής Συνάντησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος είναι: «Business Transformation: Προκλήσεις και Προοπτικές».
Επίκεντρο
Στη φετινή Επιχειρηματική Συνάντηση ο Σύνδεσμος επικεντρώνεται στον Μετασχηματισμό της Εργασίας – Business Transformation με επικέντρωση του ενδιαφέροντος στην αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου, στην αναδυόμενη οικονομία και γενικά στις νέες προκλήσεις και προοπτικές, που αποτελούν παράγοντες κομβικής και αδιαμφισβήτητης σημασίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η 20η Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος διοργανώνεται στις 23 Νοεμβρίου 2024, ημέρα Σάββατο, στο ξενοδοχείο «DOMOTEL ANEMOLIA» στην Αράχωβα. Η προετοιμασία και διεξαγωγή της Ετήσιας Επιχειρηματικής Επιμορφωτικής Συνάντησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος 2024 πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα ΣΒΘΣΕ/Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ για τις ΜΜΕ 2024, εκστρατεία την οποία συντονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό την προαγωγή της επιχειρηματικότητας σε όλη την Ευρώπη.
Ομιλητές
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Γιώργος Ατσαλάκης Οικονομολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης Εργαστήριο Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οργάνωση και Διοίκηση από το Πολυτεχνείο Κρήτης. Επίσης κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πολυτεχνείο Κρήτης στην Πρόβλεψη χρηματιστηριακών αγορών και είναι μέλος του εργαστηρίου Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης. Είναι συγγραφέας πάνω από 120 επιστημονικών εργασιών που έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε διεθνή συνέδρια κ.λπ. Χρησιμοποιεί αλγορίθμους ασαφούς λογικής, νευρωνικών δικτύων, νεύρο-ασαφών συστημάτων κλπ. Έχει γράψει πολλές εκατοντάδες άρθρα αναλύοντας θέματα για τις νέες τεχνολογίες, γενετική τεχνητή νοημοσύνη, πληθωρισμός, ενεργειακή κρίση, επισιτιστική κρίση, χρηματαγορές, στασιμοπληθωρισμός, πανδημία, κρυπτονομίσματα, Δρόμοι του Μεταξιού, δημόσιο χρέος, 4η βιομηχανική/τεχνολογική επανάσταση κά. Επίσης ο Γιώργος Δουκίδης Καθηγητής ηλεκτρονικού επιχειρείν στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του ΟΠΑ, το οποίο ίδρυσε το 1995 και διευθύνει, με τους 35 ερευνητές του και τα 45 διεθνή ερευνητικά έργα που έχει εκτελέσει με επιτυχία, είναι από τα μεγαλύτερα στην ειδίκευσή του στα Ευρωπαϊκά Business Schools. Η ερευνητική αριστεία του έχει αναγνωρισθεί με διεθνή βραβεία, όπως το European Case Study Award 2009 (σε συνεργασία με το INSEAD) στην κατηγορία “Knowledge, Information and Communication Systems Management” και το European ECR award in retail innovation το 2015.
Ομιλητές είναι ακόμα οινΜαρία Σταυράκη Senior Business Area Manager Randstad Hellas και Ελένη Γαλοπούλου Strategic Business Development Manager Randstad Hellas.
Φιλοδοξία
Φιλοδοξία της εκδήλωσης είναι οι επιχειρηματίες και τα υψηλόβαθμα στελέχη των επιχειρήσεων – μελών μας να έχουν μία υψηλού επιπέδου επιμόρφωση σε κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν στον Μετασχηματισμό της Εργασίας με επικέντρωση του ενδιαφέροντος στην αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου, στην αναδυόμενη οικονομία και γενικά στις νέες προκλήσεις και προοπτικές.