Nature

Ικανοποιητική επισκεψιμότητα στον ορεινό όγκο

Ικανοποιητικό αριθμό επισκεπτών δέχεται μέχρι τώρα στο φετινό καλοκαίρι, η ευρύτερη περιοχή Ελάτης – Περτουλίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ορεινού Όγκου «Ξένιος Ζευς» Χρήστο Παπαγιαννάκη.
«Φαίνεται πως ο κόσμος έχει “όρεξη” για περιηγήσεις στα μέρη μας. Έρχεται αρκετός κόσμος κυρίως από τα Τρίκαλα, για να πιούνε καφέ, να φάνε, να περπατήσουν, κάτι που ασφαλώς επιζητούμε» αναφέρει ο κ. Παπαγιαννάκης και επισημαίνει «ωστόσο, εκτός από τους συντοπίτες μας Τρικαλινούς, έρχονται και από πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, αυξάνοντας έτσι την επισκεψιμότητα και δίνοντας επιπρόσθετες ελπίδες για περαιτέρω άνοδο του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας».
«Αλλά αυτό που είναι το πλέον ευοίωνο, είναι πως στον ορεινό όγκο του Νομού μας έρχονται και αλλοδαποί, οι οποίοι επισκέπτονται τα Μετέωρα και στην συνέχεια περιηγούνται και στα χωριά και μέρη της Πίνδου» τονίζει ο κ. Παπαγιαννάκης, υπογραμμίζοντας πως «συνεχιστεί αυτή η ροή επισκεπτών, τότε ανοίγονται νέοι “δρόμοι” για τον τουρισμού στα βουνά των Τρικάλων».
«Ο ορεινός όγκος του Νομού μας έχει αρχίσει να γίνεται γνωστός και όλο και πιο πολλοί από περιοχές της Ελλάδας τον επισκέπτονται, αλλά και ξένοι, δημιουργώντας προοπτικές και προσδοκίες για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους» σημειώνει ο κ. Παπαγιαννάκης, ο οποίος ωστόσο στην συνέχεια, αναφερόμενος στο ζήτημα της διαμονής, επισημαίνει «τα προαναφερθέντα είναι πολύ θετικά, αλλά έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε, διότι , σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, η διαμονή των επισκεπτών κινείται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, κάτι που πρέπει να διορθώσουμε, με στόχο την αύξησή της και την παραμονή όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο των τουριστών στην περιοχή μας. Δεν αρκεί να είναι πέρασμα, αλλά οφείλει να καταστεί βασικός προορισμός»
Τα τελευταία χρόνια έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες από την Περιφερειακή Ενότητα, τον Δήμος Πύλης και το Επιμελητήριο Τρικάλων, τον Σύλλογο και άλλους φορείς για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου.
Ο Σύλλογος έχει δραστηριοποιηθεί σε αρκετά θέματα, όπως η διαφήμιση της περιοχής, η διοργάνωση εκδηλώσεων(αθλητικών, πολιτιστικών, κλπ) πανελλαδικού χαρακτήρα και όλα αυτά φαίνεται να αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More