Nature

Κάτι κινείται στην οικοδομή…

Η οικοδομή αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της ελληνικής οικονομίας. Με την κρίση η οικοδομή έπαθε… καθίζηση και μαζί βέβαια και εκατοντάδες επαγγέλματα που είχαν ως βάση την οικοδομή.
Τα Τρίκαλα δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν από τον κανόνα αυτόν. Αλλά φαίνεται πως κάτι αρχίζει να κινείται, έστω και δειλά. Τα νούμερα που παρουσιάζονται για το 2018 δείχνουν ότι υπάρχει μια αύξηση σημαντική στις οικοδομικές άδειες, τόσο στην Θεσσαλία, αλλά και στην πόλη μας.
Από εκεί και πέρα μια βόλτα σε κάποιες γειτονιές της πόλης θα δει κάποιος συνεργία να δουλεύουν. Όχι βέβαια ότι μπορεί να γίνει σύγκριση με το τι γινόταν χρόνια πίσω, αλλά σίγουρα δεν υπάρχει η καταθλιπτική εικόνα της τελευταίας δεκαετίας δεν έβλεπες… χτίστη ούτε για δείγμα!
Ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι σημαντικό κομμάτι στην οικοδομή παίζει πλέον και η αναπαλαίωση σπιτιών. Ήδη οι άδειες που λαμβάνονται για τον λόγο αυτό αυξάνονται και αποτελεί βέβαια και μια συμφέρουσα οικονομική λύση, για κάποιον που θέλει και στέγη και… οικονομία!
Αύξηση 31,9% στις οικοδομικές άδειες στην Θεσσαλία
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε τα προσωρινά στοιχεία, για τον Δεκέμβριο 2018, της Έρευνας Οικοδομικής Δραστηριότητας.
Ειδικότερα οι εκδοθείσες άδειες Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, ανήλθαν σε 1.166 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 275,4 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.152,3 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσιάζοντας μείωση κατά 7,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 18,2% στην επιφάνεια και κατά 17,3% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017. Στη Θεσσαλία ο αριθμός των αδειών είχε αύξηση 31.9% (61 έναντι 47 του Δεκεμβρίου του 2017) , ο όγκος 87,7% και η επιφάνεια 155,7%
Κατά την περίοδο των τελευταίων δώδεκα μηνών, δηλαδή από τον Ιανουάριο έως το Δεκέμβριο 2018, το μέγεθος της ιδιωτικής δραστηριότητας, εμφανίζει στο σύνολο της Χώρας, αύξηση κατά 10,0% στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, κατά 22,7% στην επιφάνεια και κατά 21,3% στον όγκο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2017. Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για την ανωτέρω περίοδο, είναι 4,3%.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More