Κοινή απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς για να τιμήσουν την εργατική Πρωτομαγιά και να εκφράσουν την αντίθεση τους, στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.
Το παρόν στην κεντρική πλατεία έδωσαν σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές, ιδιωτικοί υπάλληλοι, νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ (μ-λ), και πολλοί άλλοι.
Την συγκέντρωση «έντυσε» μουσικά το παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου που παρουσίασε ένα μουσικό αφιέρωμα για την εργατική Πρωτομαγιά.
«Η 1η Μάη είναι η μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι μέρα που τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ασίγαστη πάλη με το κεφάλαιο. Είναι εμβληματική μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη ανανεώνει την απόφαση της για να συνεχίσει αυτόν τον ηρωικό αγώνα ως τη νίκη. Όπως την Πρωτομαγιά του 2020 τα συνδικάτα έδωσαν οργανωμένα μήνυμα ελπίδας από το Σύνταγμα και από άλλες πόλεις της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο, τσακίζοντας στην πράξη τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και αναδεικνύοντας το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς μέσα στην πανδημία, έτσι και φέτος κάνουμε δική μας υπόθεση και την οργάνωση της εργατικής Πρωτομαγιάς. Οι νεκροί μας είναι τα κέρδη τους! Η πανδημία «θερίζει» το λαό μας. Κάτω τα χέρια από το 8ωρο! Η κυβέρνηση με το νόμο που θα φέρει το επόμενο διάστημα κηρύσσει τον πόλεμο στην εργατική τάξη. 135 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του Σικάγου και 101 χρόνια μετά την κατάκτηση του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επέλεξε να το καταργήσει, να επιβάλει ανεξάντλητα ωράρια, απλήρωτη δουλειά, ενώ με το νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει τα συνδικάτα και τη συλλογική δράση στο γύψο» υπογράμμισαν οι συγκεντρωμένοι.
Και πρόσθεσαν: «Η ζωή που μας αξίζει προϋποθέτει οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν με τον ιδρώτα και τον κόπο τους. Η επιστημονική γνώση να αξιοποιείται για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και όχι για να πλουτίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας, των ψηφιακών εργαλείων και μέσων να αξιοποιείται για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και δουλειάς, για τη μείωση του εργάσιμου χρόνου και την ευημερία όλου του λαού. Για μια κοινωνία που θα μας επιτρέπει να χαιρόμαστε τη ζωή μας, να είμαστε υγιείς, να αντέχουμε στις επιδημίες, να έχουμε τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε, να ζούμε ανθρώπινα».
Στο τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.