Nature

Καμία βελτίωση;

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των φακέλων υποψηφιότητας παραγωγών για τα Σχέδια Βελτίωσης, ένα πρόγραμμα που επιδοτεί τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.
Στον ν. Τρικάλων 137 αγρότες υπέβαλαν αιτήσεις στην ΔΑΟΚ (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Τρικάλων. Στους άλλους τρεις Νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι υποψήφιοι είναι για τον Λάρισας 1.026, Καρδίτσας 285 και Μαγνησίας 260, με συνολικό προϋπολογισμό και για τους τέσσερις 30 εκ. ευρώ, ενώ ζητούνται από την Περιφέρεια τουλάχιστον 60.
Όσον αφορά την αξιολόγηση, αναμένεται να υπάρξουν καθυστερήσεις στην έναρξή της, καθώς πρέπει πρώτα να καταρτιστεί το Μητρώο Αξιολογητών από το ΥΠΑΑΤ (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).
Τέλος, φαίνεται πως ιδιαίτερη βαρύτητα από τους υποψηφίους ένταξης στο εν λόγω πρόγραμμα δίνεται στην αγορά τρακτέρ! Δηλαδή, αν αυτό ισχύει, δεν υπάρχει καμία βελτίωση από τα παλιά καλά χρόνια, όταν για λίγες δεκάδες στρέμματα γεωργοί αγόραζαν μεγάλης ισχύος τρακτέρ, που κανονικά ταίριαζαν σε πολλές εκατοντάδες. Και αυτό, την ίδια ώρα που επιδοτούνται ομάδες παραγωγών, αλλά και πάλι, χωρίς να ιδρυθεί ομάδα, είναι δυνατό 4-5 παραγωγοί να αγοράσουν από κοινού μηχανήματα, με προφανή πλεονεκτήματα για τους ίδιους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More