«Κερδίσαμε την μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο και δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός». Αυτό ανέφερε το μέλος του Δικτύου Φορέων & Πολιτών για την Προστασία του Ασπροποτάμου Γιώργος Πολύσης, σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να απορρίψει το αίτημα για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου Κατασκευής και Λειτουργίας συγκροτήματος επτά Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στον Δήμο Πύλης – Αργιθέας των Π.Ε. Τρίκαλων – Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας δεν έκαναν δεκτό το αίτημα για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου: «Κατασκευή και λειτουργία συγκροτήματος επτά Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) στη θέση «ΑΥΓΟ» Δ.Ε Πινδέων ισχύος 52 MW, στη θέση «ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥΝΗ» Δ.Ε Πινδέων ισχύος 29,4 MW, στη θέση «ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΥΚΙΑ» Δ.Ε Πινδέων ισχύος 28 MW, στη θέση «ΨΗΛΑ ΔΕΝΤΡΑ» Δ.Ε Πινδέων ισχύος 42 MW, στη θέση «ΚΕΡΑΣΟΥΛΕΣ-ΝΤΑΛΑΜΗΤΡΟΥ» Δ.Ε Πινδέων ισχύος 33,6 MW, στη θέση «ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΥΚΙΑ» Δ.Ε Πινδέων -Αργιθέας ισχύος 29,4 MW, στη θέση «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΝ» Δ.Ε. Πινδέων – Αργιθέας ισχύος 25,2MW, και των συνοδών τους έργων που χωροθετούνται στον Δήμο Πύλης – Αργιθέας των Π.Ε. Τρικάλων – Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας».
Ο κ. Πολύσης έκανε λόγο για σημαντική απόφαση, δεδομένου ότι οι τοπικοί φορείς και το δίκτυο είχαν εξ αρχής επισημάνει τα περιβαλλοντικά προβλήματα που θα ανακύψουν από την δημιουργία των πάρκων.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι τοπικοί φορείς είναι σε εγρήγορση, τονίζοντας ότι τοσο στο Δήμο Πύλης, όσο και στο Δήμο Μετεώρων έχουν συσταθεί διαπαραταξιακές επιτροπές κατά των ανεμογεννητριών.
Ο κ. Πολύσης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός, καθώς σχεδιάζεται η δημιουργία 33 αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή του ν. Τρικάλων.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας «το έργο λαμβάνει αρνητική γνωμοδότηση για τη λήψη περιβαλλοντικής αδειοδότησης, καθώς μετά από συσκέψεις των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του ΥΠΕΝ, Δασικές Υπηρεσίες, ΟΦΥΠΕΚΑ) κρίνεται, πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ύπαρξης σημαντικών αρνητικών επιπτώσεων για τη χλωρίδα και τα προστατευόμενα είδη πανίδας (και κυρίως ορνιθοπανίδας) της περιοχής, εξαιτίας της εκτεταμένης διατάραξης των βιοτόπων της και με τις επεμβάσεις που θα γίνουν για το έργο, πρόκειται να διαταραχθεί η οικολογική ισορροπία του ευρύτερου οικοσυστήματος, ενώ τα προτεινόμενα μέτρα μετριασμού των επιπτώσεων από την υλοποίηση του έργου, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ακεραιότητα των οικοσυστημάτων της περιοχής, άλλα ούτε και να συμβάλουν ουσιαστικά στη διατήρηση της καλής τους κατάστασης».