Nature

Κρανιδιώτης: Η ΣΜΥ να πάρει το όνομα του Δημήτρη Κασλά

Πολιτική περιοδεία ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα, ο πρόεδρος της «Νέας Δεξιάς» Φαήλος Κρανιδιώτης. Κατά την επίσκεψή του στα Τρίκαλα συνάντησε πολιτικούς τους φίλους, αλλά και φορείς της πόλης.
Ενώ ξεχωριστή ήταν η επίσκεψή του στο μνημείου του «Υψώματος 731», όπου κατέθεσε στεφάνι, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του κόμματος του Χρήστου Χρηστίδη, αλλά και του τοπικού στελέχους του κόμματος Χρήστου Γκαραγκάνη.
Από το σημείο εκείνο ο κ. Κρανιδιώτης με δηλώσεις του στον «Πρωινό Λόγο» έκανε μια ενδιαφέρουσα πρόταση, που αφορά την ονομασία της ΣΜΥ. Πρότεινε, από την στιγμή που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της Σχολής από «Στρατόπεδο Καβράκου» να πάρει το όνομα του θρυλικού διοικητή του 5ου Συντάγματος της I Μεραρχία Δημήτρη Κασλά!
Ο Δημήτριος Γ. Κασλάς (1901- 1966) υπήρξε Έλληνας στρατιωτικός. Πήρε μέρος στη Μικρασιατική εκστρατεία, στον Ελληνοϊταλικο πόλεμο, στην Εθνική Αντίσταση και στα Δεκεμβριανά. Κυρίως έμεινε γνωστός μετά θάνατον για την συνεισφορά του ως διοικητής στο ΙΙ/5 τάγμα πεζικού στην απόκρουση της Ιταλικής επίθεσης στο 731 ύψωμα.
Η ενεργός στρατιωτική πορεία του Δ. Γ. Κασλά ολοκληρώνεται στις 12 Ιανουαρίου του 1948 όταν αποστρατεύεται αυτεπαγγέλτως με τον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη, ΕΔΥΣ 435/1948. Μετά την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης το 1985 ο Δημήτριος Κασλάς, μετά θάνατον προήχθη σε Ταξίαρχο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More