Nature

«Μέτρα που να μας λύσουν τα χέρια»

«Όλα όσα έχουν εξαγγελθεί θα έπρεπε να είχαν αποφασιστεί χθες και οι οποίες καθυστερήσεις, λειτουργούν σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών». Αυτό υπογράμμισε, ο πρόεδρος των Τρικαλινών ΕΒΕ κ. Βαγγέλης Αγγελάκης  κληθείς να σχολιάσεις τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην προστασία πρώτης κατοικίας σε εμπόρους και επαγγελματίες, αλλά και στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Ως γνωστόν, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θεσμοί ζητούν να «κουρευτούν», όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται τα κριτήρια ένταξης στο νέο πλαίσιο για την πρώτη κατοικία, ώστε  να αποτρέψουν την ένταξη σε αυτό «έχοντες», όπως θεωρούν, επιχειρηματίες που έχουν «κόκκινο» δάνειο με ενέχυρο πρώτη κατοικία. Ουσιαστικά οι θεσμοί ζητούν την ελαχιστοποίηση όσων επιχειρηματιών θέλουν να ενταχθούν στην ρύθμιση ώστε να αποτραπεί νέα κουλτούρα αθέτησης πληρωμών και να σταλεί ένα συνολικό μήνυμα στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα πιέζουν ώστε για να ενταχθεί κάποιος στο νέο καθεστώς προστασίας να έχει ύψος της κατάθεσης που δεν ξεπερνά τις 5.000 ευρώ. Ωστόσο, η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να έχει κατάθεση μέχρι 50.000 ευρώ.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση..

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More