Nature

Μειώνεται έως 20% το ποσό εισφοράς σε χρήμα

Την εφαρμογή του άρθρου 142 του ν. 4495/2017, που αφορά σε μείωση ποσού εισφοράς σε χρήμα αποφάσισε, πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων και χθες έγινε γνωστό ότι τίθεται σε εφαρμογή η σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή «ο νόμος υλοποιείται και στον Δήμο Τρικκαίων, με ενιαία ποσοστιαία μείωση επί του αρχικού ποσού εισφοράς σε χρήμα ίση με είκοσι τοις εκατό (20%). Η μείωση αυτή ΔΕΝ αφορά το ανεξόφλητο ποσό κατά τη δημοσίευση του νόμου».

Σύμφωνα με την απόφαση, η μείωση και ο αντίστοιχος συμψηφισμός δεν εφαρμόζονται  σε βεβαιωθείσες και ολοσχερώς καταβληθείσες οφειλές,  σε μετατροπές εισφοράς γης σε χρήμα και σε προσκυρώσεις.

«Τυχόν διαφορά που προκύπτει μεταξύ του ήδη καταβληθέντος ποσού και του ποσού που προκύπτει μετά την εφαρμογή της μείωσης του πρώτου εδαφίου δεν επιστρέφεται. Ήδη η Πολεοδομική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων εκδίδει νέες πράξεις επιβολής εισφοράς σε χρήμα, οι οποίες αποστέλλονται στην ταμειακή υπηρεσία, που θα υπολογίσει το τελικά οφειλόμενο ποσό. Οι οφειλέτες στη συνέχεια θα λάβουν τις σχετικές ειδοποιήσεις για να προβούν στην εξόφληση μέσω της νέας αυτής ρύθμισης» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More