Με συσκέψεις και ενημερωτικές συναντήσεις συντονίζονται το τελευταίο διάστημα τρικαλινά σωματεία, με στόχο την καλύτερη οργάνωση τους ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.
Τα τοπικά σωματεία βρίσκονται επί ποδός εδώ και αρκετό καιρό, ενώ τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσουν για το πως θα κινηθούν ενόψει της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί για την Πέμπτη 3 Ιούνιου, « ως μια ημερομηνία που προσφέρεται για τη συγκρότηση απεργιακού μετώπου πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή», όπως σημειώνουν.
Όπως τονίζουν «η μάχη θα συνεχιστεί στους χώρους δουλειάς, στα εργατικά σωματεία, στους φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος για την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων, για να οργανωθεί η πάλη, να προετοιμαστεί μαχητική απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο, που «γράφτηκε κατά παραγγελία του κεφαλαίου και της ΕΕ».
Και προσθέτουν: «Ενώ σε όλο τον κόσμο η πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και επιχειρεί να αξιοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλλει ό,τι πιο αντιλαϊκό, ό,τι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον κόσμο της εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου. Μας γυρνάει σε πολύ παλιές εποχές».
Τοπικά σωματεία και εργαζόμενοι ζητούν να μην κατατεθεί το αντεργατικό έκτρωμα και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων» , ενώ καταγγέλλουν επίσης την κυβέρνηση ότι «στην πρόσφατη παρουσίαση του σχεδίου νόμου για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου ισχυρίζεται ότι θέλει να διασφαλίσει την “ελευθερία του εργαζόμενου” να δουλεύει όσο και όποτε θέλει. Στην πραγματικότητα όμως η μόνη “ελευθερία” που αποδέχεται η κυβέρνηση είναι αυτή του εργοδότη να ορίζει τη δουλειά του εργαζόμενου, όπως ορίζει τη δουλειά μιας μηχανής, με ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να κατεδαφίσει όσα κατακτήθηκαν τα τελευταία 100 και πάνω χρόνια, σε οκτώ βήματα».
«Η απάντηση των εργαζομένων με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία θα είναι ένα μήνυμα και μια κορυφαία μάχη υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζομένων και της λαϊκής πλειοψηφίας στη ζωή και την αξιοπρέπεια και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μέχρι το τέλος», προσθέτουν, καταλήγοντας