Nature

Με αύρα νικητή ο Μεριβάκης

Με μια πολυπληθή συγκέντρωση το βράδυ της Κυριακής ο δήμαρχος Φαρκαδόνας και εκ νέου υποψήφιος Θανάσης Μεριβάκης και με 60 υποψήφιους στο πλευρό του, γνώρισε την αποθέωση από τους υποστηρικτές του.
Η παρουσία των δημοτών από τα 18 δημοτικά διαμερίσματα
που συγκεντρώθηκε προχθές βράδυ στην Φαρκαδόνα και αποθέωσαν τον δήμαρχο Θανάση Μεριβάκη και τους 60 υποψηφίους που παρουσίασε, στην πρώτη ηγετική εμφάνιση του Δημάρχου Φαρκαδόνας στο κατάμεστο από κόσμο κέντρο ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ.
Η προχθεσινοβραδινή εκδήλωση στη Φαρκαδόνα συγκέντρωσε μεγάλο όγκο δημοτών του Δήμου Φαρκαδόνας όλων των ηλικιών από τα 18 χωριά του δήμου Φαρκαδόνας, κάτι που έδωσε στον Θανάση Μεριβάκη από το βράδυ των Βαΐων τον δυναμισμό και την ανανέωση της εντολής για την διοίκηση του Δήμου Φαρκαδόνας. Ο ίδιος στην ομιλία του τόνισε.
«Πέρασαν σχεδόν 9 χρόνια, κάπου το 2010, από τότε που είχαμε ιδρύσει την δημοτική μας παράταξη, τo συνδυασμό ΜΑΖΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ. Και είναι αυτός ο κύριος λόγος που νοιώθω βαθύτατα συγκινημένος, γιατί από τότε είχαμε πει πως αυτός ο συνδυασμός που έχει γερές βάσεις θα έχει και μέλλον και θα φτάσει πολύ μακριά» δήλωσε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας Θανάσης Μεριβάκης ξεκινώντας την πρώτη προεκλογική ομιλία του στο κατάμεστο κέντρο «Ποσειδώνιο» της Φαρκαδόνας.

Εμφανώς συγκινημένος ο δήμαρχος Φαρκαδόνας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η σημερινή σας παρουσία είναι η μεγαλύτερη απόδειξη… Μαζί ξεκινήσαμε, μαζί συνεχίζουμε, μαζί κερδίσαμε και μαζί θα ξανακερδίσουμε» πρόσθεσε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας» για να συνεχίσει λέγοντας ότι «είμαστε όλοι εδώ φίλοι και συνεργάτες για να δώσουμε ένα τίμιο και νικηφόρο αγώνα. Και είναι μαζί μας και τα νέα άτομα του συνδυασμού μας. Είναι νέα πρόσωπα με όνειρα και ελπίδες, με αγάπη για τον τόπο. Είναι νέα και αξιόλογα στελέχη που δυναμώνουν την δημοτική μας παράταξη και όλοι μαζί παλιοί και καινούργιοι υποψήφιοι είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε από απόψε σε μια νέα πορεία που θα μας οδηγήσει στη νίκη, στις 26 του Μάη» σημείωσε καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωθέντες ο κ. Μεριβάκης.
«Δυστυχώς όμως σε τούτο τον αγώνα που εδώ και πέντε χρόνια δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε, κάποιοι δεν άντεξαν. Ένοιωσαν βαρύ το φορτίο και διάλεξαν τον εύκολο δρόμο, διάλεξαν το δρόμο της σιγουριάς» ανέφερε ο κ. Μεριβάκης για να ρίξει τα βέλη του σε αυτούς που βρίσκονται τώρα απέναντί του λέγοντας ότι «αφού κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν, περνώντας από νευραλγικές και σημαντικές θέσεις της διοίκησης, αποφάσισαν να βρεθούν απέναντί μας» και ακόμα περισσότερο «εξαντλώντας την δημοκρατική μας ανοχή, δεν είχαν, ούτε έχουν το θάρρος να ζητήσουν αποδέσμευση από τα καθήκοντά τους» σημείωσε ο κ. Μεριβάκης για να αναφέρει ότι «είμαστε πανελλαδική πρωτοτυπία σαν δήμος γιατί έχουμε πολιτικό αντίπαλο στις εκλογές τον Πρόεδρο των Σχολικών μας Επιτροπών» υπογράμμισε .
Ο Δήμαρχος Φαρκαδόνας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δέκα δημοτικοί σύμβουλοι «έφτασαν ακόμη και στο σημείο να υπονομεύσουν την ίδια την λειτουργία του Δήμου, αρνούμενοι να εγκρίνουν τις εποχιακές προσλήψεις εκτάκτου προσωπικού» λέγοντας ότι « τόλμησαν ακόμη να μπουν στη διαδικασία της συνδιαλλαγής, λέγοντας πως θα ψηφίσουν την πρόσληψη εργατών, μόνο αν δοθεί στον κάθε σύμβουλο μια θέση εργάτη» ανέφερε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας.
«Παραλάβαμε έναν Δήμο που δεν ήταν στα καλύτερά του. Αν εξαιρέσουμε τα χρήματα που άφησε στο ταμείο του Δήμου (ο κ. Οικονόμου) , οφείλω να το πω ο Δήμος ήταν στο μηδέν. Το 2014 που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου, ήταν σα να αναλαμβάναμε το 2011. Έπρεπε λοιπόν να προσπαθήσουμε και θεωρώ ότι τα καταφέραμε, να κερδίσουμε τα τριάμισι χαμένα χρόνια» είπε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας συμπληρώνοντας ότι:
«Καταφέραμε να νοικοκυρέψουμε το Δήμο και να τον βάλουμε σε σταθερή και ανοδική πορεία. Καταφέραμε επίσης να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του δημότη και παρά το γεγονός ό,τι με το που αναλάβαμε, ο Δήμος είχε αποδυναμωθεί, αφού κάποιοι υπάλληλοι μετακινήθηκαν χωρίς να αντικατασταθούν, καταφέραμε και βρήκαμε βήμα» επισημαίνοντας πως «με προσωπικό στα όρια ασφαλείας μπορέσαμε και μπορούμε με υπεράνθρωπες προσπάθειες να λειτουργούμε το Δήμο» όπως «και με μειωμένη την χρηματοδότηση αφού οι δημόσιοι πόροι ελαττώθηκαν κατά πολύ, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες ανάγκες».
Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Μεριβάκης αναφέρθηκε προς τον κόσμο λέγοντας οτι «να ξέρετε όμως πως, ποτέ τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες δεν κρυφτήκαμε πίσω από μεγάλα λόγια. Ποτέ δεν αδιαφορήσαμε, ποτέ δεν υπεκφύγαμε. Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και όλες τις δυνάμεις μας για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε με βάση τα μέσα, το προσωπικό, τα χρήματα που είχαμε στη διάθεσή μας» ανέφερε μεταξύ των άλλων ο Θανάσης Μεριβάκης, για να συνεχίσει το ποταμό:
«Πιστεύω πως θα κρίνετε σωστά, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλαμε» επισημαίνοντας ότι «εκείνοι που μας κατηγορούν και θα μας κατηγορήσουν, είναι εκείνοι που δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα. Είναι οι μόνιμοι επικριτές που ενοχλούνται όταν μας βλέπουν, κάτω από τέτοιες συνθήκες, να παράγουμε έργο. Και επειδή από τους επικριτές μας και τους κακόβουλους αιωρείται πως τα έργα της δημοτικής αρχής, είναι έργα της περιφέρειας που τα καρπωνόμαστε, οφείλω να απαντήσω προς αποκατάσταση της αλήθειας» αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι : «Για να γίνουν όλα αυτά τα έργα που έγιναν και λόγω της υποχρηματοδότησης των Δήμων, ένας μόνο τρόπος υπήρχε και υπάρχει. Είναι τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση (πρόγραμμα ΕΣΠΑ) και από τη χρονιά που μας πέρασε, τα κονδύλια από το πρόγραμμα Φιλόδημος. Το ποσό των 500.000€ που αφορά τις κατοικίες των Ομογενών Ποντίων δόθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» για να προσθέσει όμως ότι «με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να εντάξουμε στα παραπάνω προγράμματα τον σημαντικό αριθμό των 40 έργων συνολικού προϋπολογισμού 12.000.000€. Από τα έργα αυτά αρκετά ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται. Και όλα αυτά γιατί έγιναν γιατί;….
Γιατί έχουμε το όραμα, γνωρίζουμε τι ζητάμε, έχουμε τον τρόπο να τα σχεδιάζουμε μπορούμε να εξασφαλίζουμε τις χρηματοδοτήσεις από κάθε μέτρο που ανοίγει και γνωρίζουμε τις διαδικασίες για να αρχίσουμε και να ολοκληρώσουμε έργα χρήσιμα για το τόπο μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More