Nature

Μικρή αναθέρμανση της αγοράς

Μία μικρή αναθέρμανση της ζήτησης καταγράφηκε στο ενδιάμεσο φθινοπωρινό 10ήμερο στον Δήμο Πύλης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εμπόρων της περιοχής Κώστα Βοϊτσίδη.
Το εκπτωτικό 10ήμερο άρχισε στις 1 Νοεμβρίου και έληξε χθες, ενώ την Κυριακή 4 του μήνα, τα καταστήματα μπορούσαν προαιρετικά να λειτουργήσουν.
«Είχαμε την ελπίδα πριν την έναρξη των εκπτώσεων αυτών ότι θα υπήρξε μία λογική αύξηση της κίνησης στα καταστήματά μας, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας» αναφέρει ο κ. Βοϊτσίδης και επισημαίνει «η τρέχουσα περίοδος προσφέρεται παραδοσιακά, λόγω του ότι είναι φθινόπωρο και δημιουργούνται νέες ανάγκες στους καταναλωτές ενόψει του επερχόμενου χειμώνα. Έτσι, προσδοκούσαμε, τηρουμένων των αναλογιών πάντα, να υπάρχει κάποιο αγοραστικό ενδιαφέρον».
«Μέχρι ένα βαθμό σημειώθηκε μία μικρή άνοδος στην ζήτηση, όμως ήταν μικρότερη των προσδοκιών μας και ασφαλώς δεν ικανοποιεί τις ανάγκες των καταστηματαρχών, αφού δεν έδωσε την οικονομική ανάσα που έχουμε ανάγκη» τονίζει ο κ. Βοϊτσίδης και υπογραμμίζει «από εδώ και πέρα περιμένουμε την περίοδο των Χριστουγέννων για να επιχειρήσουμε νέα προσπάθεια αναθέρμανσης της αγοράς».
Όσον αφορά τους λόγους για την κατάσταση στο εμπόριο, ο κ. Βοϊτσίδης δηλώνει: «Έχουν μεταφερθεί υποχρεώσεις του 2017 στο 2018, για τις οποίες τώρα γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν, οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνουν οι καταναλωτές τίποτα άλλο, πέρα από τα βασικά, διατροφή, παιδιά και οι υποχρεώσεις είναι δυσβάσταχτες, αν όχι αβάσταχτες, ΕΝΦΙΑ, εφορία, τράπεζες, ενώ τα εισοδήματα έχουν μειωθεί κατά πολύ. Το έχουμε επίσης πει πολλές φορές. Η ψυχολογία είναι το παν στην αγορά και γενικά στην οικονομία. Με ρευστό πολιτικό σκηνικό, ο κόσμος γίνεται επιφυλακτικός. Η αγορά και γενικά η οικονομία χρειάζονται πάντα σταθερότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More