Nature

Μικρή πτώση της ζήτησης

Μικρή πτώση παρουσίασε η θερινή εκπτωτική περίοδος, η οποία λήγει σήμερα, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων(ΕΣΤ).
Υπενθυμίζεται πως η περίοδος λήγει σήμερα 5 Σεπτεμβρίου, αντί για τις 31 Αυγούστου, διότι “κόλλησε” το 5νθήμερο των προσφορών, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, οπότε οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία ακόμη και σήμερα να βρούνε προϊόντα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, επειδή οι καταστηματάρχες τις τελευταίες 5 ημέρες θέλουν να τα διαθέσουν ώστε να φέρουν καινούργια για την νέα περίοδο.
Μιλώντας για τις εκπτώσεις, ο πρόεδρος του ΕΣΤ και αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΕΣΕΕ Χρήστος Μπλουγούρας, αναφέρει πως η εκτίμηση για την πτώση είναι στο 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2017.
«Επίσης, στην έρευνά μας καταγράψαμε και το εξής: Τα περισσότερα καταστήματα παρουσίασαν άνοδο γύρω στο 10%, όμως τα λιγότερα υπέστησαν απώλειες στο 30%, οπότε μεσοσταθμικά, βγαίνει το γενικό -10%» επισημαίνει ο κ. Μπλουγούρας, ο οποίος στην συνέχεια, αναφερόμενος στην κίνηση το καλοκαίρι σημειώνει «ο Ιούλιος δεν ήταν καθόλου καλός. Η ζήτηση κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, απογοητεύοντας τους καταστηματάρχες και συνεισφέροντας στο μέγιστο στην γενική μείωση. Ευτυχώς στο 2ο 15μερο του Αυγούστου αυξήθηκε η ζήτηση και κατάφεραν οι έμποροι να ρευστοποιήσουν εμπορεύματά τους. Γενικά, οι φετινές θερινές εκπτώσεις αποτελούν συνέχεια της κατάσταση που επικρατεί από την αρχή του 2018, με μεγάλη πτώση στην ζήτηση στα εμπορικά».
«Οι λόγοι είναι οι γνωστοί. Υπέρογκοι φόροι, ανεργία, χαμηλοί μισθοί, υποχρεώσεις προς τράπεζες κλπ» τονίζει ο κ. Μπλουγούρας, προσθέτοντας «είναι σαφώς και η ψυχολογία του κόσμου, η οποία δεν είναι καλή και όλοι γνωρίζουμε πως είναι κρίσιμος παράγοντας για την πορεία της οικονομίας και του εμπορίου».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More