Όλα είναι έτοιμα από την διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων της ενισχυτικής διδασκαλίας, ενώ χθες το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο, με το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της.
Ως ημερομηνία έναρξης ορίζεται η ερχόμενη Τετάρτη 23 Νοεμβρίου.
Στα Τρίκαλα το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από τους μαθητές είναι μεγάλο και σύμφωνα με την τοπική Διεύθυνση θα λειτουργήσουν 16 τμήματα για τα Νέα Ελληνικά, 23 για τα Αρχαία, 20 για τα Μαθηματικά, 16 για τη Φυσική, 10 για τη Χημεία και οκτώ για τα Αγγλικά.
Το πρόγραμμα αφορά τους μαθητές του Γυμνασίου και περιλαμβάνει τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.
Στην Ενισχυτική Διδασκαλία συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους ανωτέρω τομείς γνώσης, με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές/τριες που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα ανωτέρω μαθήματα.
Η διάρκεια της διδακτικής ώρας ορίζεται σε σαράντα πέντε (45) λεπτά και η διάρκεια του διαλείμματος σε πέντε (05) λεπτά.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθορίζεται ως εξής: Για την πρώτη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο έντεκα (11) ώρες.
Για την δεύτερη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθη-ματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.
Για την τρίτη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.
Κριτήριο για την επιλογή – συμμετοχή των μαθητών/ τριών στα τμήματα μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, μετά από σχετική ενημέρωση και αίτηση των γονέων και κηδεμόνων, αποτελεί η επίδοση του/της μαθητή/ τριας στο αντίστοιχο μάθημα.