Ορκωτός λογιστής στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Συνεχίζεται να βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση του Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, ενώ εδώ και λίγο χρονικό διάστημα ανέλαβε ορκωτός λογιστής, ώστε να εξεταστεί αναλυτικά το ποσό των χρεών και η κατάσταση που επικρατούσε τα τέσσερα χρόνια αναστολής λειτουργίας του (2015- 2019).

Απόφαση που λήφθηκε ομόφωνα σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του εργατοϋπαλληλικού κέντρου, με τα μέλη να δίνουν το πράσινο φως στην τοποθέτηση  ορκωτού λογιστή,  προκειμένου να διερευνηθεί η κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο που ο εργατικός φορέας δεν λειτουργούσε.

«Είναι κίνηση που θα αποτυπώσει επακριβώς τις οικονομικές κινήσεις που έγιναν, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το Εργατικό Κέντρο ήταν κλειστό» ανέφερε ο πρόεδρος του τοπικού εργατοϋπαλληλικού κέντρου κ. Γιάννης Οικονόμου.

Κατά τον κ. Οικονόμου αυτό αποφασίστηκε διότι όταν το εργατικό κέντρο έκλεισε υπήρχε ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία του, ωστόσο όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση δεν υπήρχε τίποτα και μάλιστα πολλοί λογαριασμοί ήταν και απλήρωτοι.

Επίσης, στην πρόσφατη συνεδρίαση αποφασίστηκε η απομαγνητοφώνηση των πρακτικών – για το χρονικό διάστημα που προαναφέρθηκε, καθώς και να εξουσιοδοτηθεί νομικός εκπρόσωπος για τις περαιτέρω κινήσεις.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου στόχος είναι να πέσει άπλετο φως, διότι το  Εργατικό Κέντρο αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

ΓΣΕΕ: Μείωση εισοδήματος λόγω πανδημίας

Βαρύ «πλήγμα» στο εισόδημα των εργαζομένων στο ιδιωτικό τομέα έχει επιφέρει η πανδημία, καθώς το 56% των εργαζόμενων δηλώνει ότι έχει υποστεί μείωση τον τελευταίο χρόνο όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα ειδικής θεματικής έρευνας κοινής γνώμης, της εταιρείας ALCO που έδωσαν στη δημοσιότητα η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και το Ινστιτούτο Εργασίας.

Η έρευνα αφορά την καταγραφή, μέτρηση και συγκριτική αποτίμηση δεικτών κλίματος σε σχέση με την εξέλιξη των αμοιβών, την ασφάλεια της θέσης εργασίας και την τηλεργασία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που διεξήχθη το χρονικό διάστημα 8-12 Ιανουαρίου, απώλεια εισοδήματος πάνω από 31%, δηλώνει το 22% των ερωτηθέντων ενώ  το 14% δηλώνει απώλεια εισοδήματος από 21 – 30%.

Επίσης, το 13% δηλώνει απώλεια από 11-20% και το 7% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει «χάσει» έως και 10% του μισθού που λάμβανε πριν από την υγειονομική κρίση.

Παράλληλα,  σχεδόν 6 στους 10 εργαζόμενους (δηλαδή το 58%) σύμφωνα με την έρευνα της ALCO  δηλώνουν απαισιόδοξοι για την εξέλιξη της αμοιβής τους για το επόμενο 6μηνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More