Nature

Παραγωγικότητα, όροι υγιεινής και προστασία του περιβάλλοντος

Υλοποιήθηκε η πρωτοβουλία εκσυγχρονισμού του συνεταιριστικού εργοστασίου γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ».
Πρόκειται για την νέα επένδυση του συνεταιριστικού εργοστασίου γάλακτος, η οποία αφορά την εγκατάσταση υπερσύγχρονης εμφιαλωτικής μηχανής γάλακτος και παράλληλα τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στην στέγη των εγκαταστάσεων της μονάδας.
Παραγωγικότητα και όροι υγιεινής
Η δυναμικότητα της εμφιαλωτικής είναι 6.500 λίτρων την ώρα, οπότε θα δοθεί μεγαλύτερη δυναμική στην παραγωγική ικανότητα της «ΤΡΙΚΚΗ», η οποία τα τελευταία χρόνια διευρύνει σημαντικά την παρουσία της στην αγορά φρέσκου γάλακτος και όχι μόνο.
Όπως αναφέρουν στελέχη της «ΤΡΙΚΚΗ», το συγκεκριμένο μοντέλο εμφιαλωτικής μηχανής, της πρωτοπόρας στο είδους εταιρίας CALDI, είναι ότι πιο σύγχρονο έχει να δείξει η τεχνολογία στον τομέα της εμφιάλωσης γάλακτος, συνδυάζοντας την υψηλή παραγωγική ικανότητα με την απόλυτη διασφάλιση των όρων υγιεινής και προστασίας του ευπαθούς προϊόντος και πρόκειται για το πιο εξελιγμένο μοντέλο που πρώτη η ΤΡΙΚΚΗ φέρνει στην Ελλάδα αλλάζοντας τα δεδομένα στην εμφιάλωση του φρέσκου γάλακτος.
“Πράσινη ενέργεια”
Επίσης, η «ΤΡΙΚΚΗ», εγκαθιστά φωτοβολταϊκό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, δυναμικότητας (σε πρώτη φάση), 210 kW. Η επένδυση έχει ως στόχο την εξοικονόμηση πόρων μέσω της αξιοποίησης και κατανάλωσης ηλιακής και επομένως φιλικής προς το περιβάλλον, ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι συγκεκριμένες επενδύσεις υλοποιούνται μέσω του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» εγκεκριμένου προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ για την «ΤΡΙΚΚΗ».
Σε δηλώσεις του πρόεδρος του Συνεταιριστικού Ομίλου της Ε.Α.Σ. Τρικάλων Αχιλλέας Λιούτας, αναφερόμενος στις νέες επενδύσεις της «ΤΡΙΚΚΗ» υπογραμμίζει: «Η «ΤΡΙΚΚΗ», ως καινοτόμα συνεταιριστική βιομηχανία γάλακτος, πρωτοπορεί και πάλι ενισχύοντας σημαντικά την παραγωγική της ικανότητα που θα της επιτρέψει να επεκταθεί περαιτέρω στην αγορά προσφέροντας, όπως πάντα, άριστης ποιότητας προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται αποκλειστικά με ολόφρεσκο γάλα παραγωγών της περιοχής. Παράλληλα, συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος με την εγκατάσταση φωτοβολταικού συστήματος στη στέγη του Εργοστασίου».
Κλείνοντας ο κ. Λιούτας τις δηλώσεις του τονίζει: «Για άλλη μια φορά, θέλω να ευχαριστήσω το καταναλωτικό κοινό, γιατί η εμπιστοσύνη και η προτίμηση που δίνει στα προϊόντα της «ΤΡΙΚΚΗ» μας δίνει τη δυνατότητα να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο την παρουσία μας, υλοποιώντας νέα επενδυτικά προγράμματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More