Nature

Πιθανή απομάκρυνση υποκαταστήματος της ΕΤΕ και φράγμα Πύλης

Σε χαλαρούς και ήπιους τόνους κύλησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, η οποία περιλάμβανε 47 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Αντιπολίτευση δεν υπήρξε για ακόμη μία φορά και τα ζητήματα πέρασαν ομόφωνα, εκτός από ένα που δεν το ενέκρινε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Απόστολος Ζάχος.
Τα θέματα που ήταν απασχόλησαν πρωτίστως το Σώμα, ήταν η πληροφορία πως θα κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) στην Πύλη, ζήτημα για το οποίο αποφασίστηκε να αναληφθούν οι δέουσες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της συνέχισης λειτουργίας του υποκαταστήματος, ενώ εκδόθηκε και σχετικό ψήφισμα.
Το άλλο θέμα μείζονος σημασίας ήταν το φράγμα Πύλης, για το οποίο υπάρχουν θετικές εξελίξεις και αποφασίστηκε ο Δήμος να προωθήσει το έργο.
Όσον αφορά τα άλλα ζητήματα, άξια μνείας είναι οι εντάξεις έργων στο «Φιλόδημος», το οποίο αποτελεί ένα “εργαλείο” δημιουργίας υποδομών, καθώς με “κουρεμένες” κρατικές χρηματοδοτήσεις, όπως τονίζουν αυτοδιοικητικοί, δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν έργα.
Έργα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του ΥΠΕΣ (Υπουργείο Εσωτερικών) και στο ΕΣΠΑ εντάσσει και σχεδιάζει να εντάξει ο Δήμος Πύλης.
Αυτά περιλαμβάνουν αποκαταστάσεις υποδομών και δημιουργία νέων, αλλά και βελτιώσεις – αναβαθμίσεις σχολικών κτιρίων.
Μέχρι τώρα, στην εποχή της κρίσης, οι Δήμοι, λόγω των μεγάλων περικοπών στις κρατικές επιχορηγήσεις, είχαν ως μοναδικό “εργαλείο” το ΕΣΠΑ, ωστόσο, τώρα προστέθηκε και το «Φιλόδημος».
Επίσης, ειδικά στον Δήμο Πύλης, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και της κατάστασης των υποδομών, όλα σχεδόν τα διαθέσιμα κονδύλια του αυτοδιοικητικού φορέα ξοδεύονταν στην αποκατάστασή τους.
Έργα που έχουν ενταχθεί είναι για παράδειγμα η επέκταση αποχετευτικού αγωγού όμβριων υδάτων στα Στουρναραίικα, αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών που έχουν προκληθεί από θεομηνίες, αναβάθμιση των σχολικών μονάδων κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More