Nature

Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι σε πολλά σημεία της χώρας

Στη Μάνδρα ήταν, για μία ακόμη φορά, στραμμένα τα βλέμματα όλων.

Η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή μετέτρεψε εν ριπή οφθαλμού τους δρόμους σε χειμάρρους, ξυπνώντας μνήμες από τις φονικές πλημμύρες του 2017. Συνολικά, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε 45 κλήσεις για άντληση υδάτων και βοήθησε δέκα πολίτες να απομακρυνθούν από τα αυτοκίνητα και τα σπίτια όπου είχαν εγκλωβιστεί. Για προληπτικούς λόγους και υπό τον φόβο να μην επαναληφθούν τα τραγικά γεγονότα, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην έξοδο Μάνδρας στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, στην ΠΕΟ Αθηνών – Θηβών στον κόμβο της Μάνδρας, στο 34ο χλμ. της ΠΕΟ Αθηνών – Κορίνθου, καθώς και στις οδούς Κοροπούλη και Ρόλλα, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους κάτοικοι της Μάνδρας. Πάντως, «αντιμετωπίσιμη» χαρακτήριζαν οι Αρχές την κατάσταση στην περιοχή αργά χθες το βράδυ, με τους μετεωρολόγους ωστόσο να κάνουν λόγο για ένταση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Σφοδρή ήταν η κακοκαιρία που έπληξε και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με το ύψος της βροχής να ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τα 50 χιλιοστά. Από τις πρώτες πρωινές ώρες, βροχές και καταιγίδες σημειώνονταν από τη Χαλκιδική έως τη Λάρισα και τη Μαγνησία και από το Λεκανοπέδιο της Αττικής έως την Αργολίδα. Στην Αθήνα, η έντονη βροχόπτωση συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ, επηρεάζοντας την κυκλοφορία σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Πλημμύρες καταγράφηκαν και στο Πόρτο Χέλι, με τους δρόμους στο κέντρο και στο λιμάνι να θυμίζουν ποτάμι. Έντονα προβλήματα, κυρίως στον παραλιακό άξονα, σημειώθηκαν και στον Δήμο Αγιάς στη Λάρισα. Πρωτοφανής χαρακτηρίστηκε και η βροχόπτωση στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Τα νερά παρέσυραν αυτοκίνητα, κάδους σκουπιδιών και μηχανάκια, ενώ οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια. Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων. Πολύ έντονη ήταν η κακοκαιρία και στον νομό Μαγνησίας. Στα Κανάλια έσπασαν ρέματα και πλημμύρισαν περίπου 30 σπίτια. Στην περιοχή κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες έξι άτομα είχαν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More