Προβληματισμός από τις πτώσεις δένδρων

Τον προβληματισμό της δημοτικής Αρχής Τρικκαίων έχει προκαλέσει το γεγονός ότι μέσα διάστημα ενός μήνα, σημειώθηκαν πτώσεις δένδρων και από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα.

Περιστατικά που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αντιδημαρχίας Πρασίνου & Ποιότητας Ζωής, η οποία αναζητεί τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων, ώστε να μην επαναληφθούν και το κυριότερο να μην υπάρξουν τραυματισμοί πολιτών.

Όπως ανέφερε, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ντιντής το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται ενέργειες για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, με το κλάδεμα πολλών δένδρων, ενώ γίνονται αυτοψίες σε σημεία που καταγράφονται προβλήματα.

«Βέβαια, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι πολλά δένδρα- όπως η λεύκα που έπεσε- είναι αυτοφυή και δυσκολευόμαστε να τα ελέγχουμε, διότι έχουν φυτρώσει σε διάφορα σημεία. Παρόλα αυτά, η αρμόδια Υπηρεσία προχωρά στην καταγραφή των δένδρων αυτών, ώστε να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει» τόνισε με έμφαση ο κ. Ντιντής.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου το πρόβλημα τα δένδρα που υπάρχουν μέσα στο ιστό της πόλης δε θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 3,5 μ, αλλά τα περισσότερα είναι πολύ ψηλότερα και αυτό διότι είναι πολλών χρόνων.

«Εδώ και καιρό έχουμε προχωρήσει στην καταγραφή τους, ώστε να ξέρουμε ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν και στη συνέχεια να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες. Αυτό βέβαια είναι χρονοβόρο, ενώ το κόψιμο ενός δένδρου απαιτεί και την άμεση αντικατάσταση του, κάτι που είναι δύσκολο, αφού τα χρήματα δεν επαρκούν» ανέφερε με έμφαση.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι από την περασμένη Τρίτη που έγινε η πτώση της λεύκας επί της οδού Κατσιμήδου, πολλοί είναι οι πολίτες που τηλεφωνούν στην αρμόδια Υπηρεσία με κυριότερο αίτημα, το κόψιμο κάποιου δένδρου.

Κατά τον κ. Ντιντή τα αιτήματα εξετάζονται, ωστόσο κάποια δεν δικαιολογούν το κόψιμο των δένδρων.

Αυτοψία στην κεντρική πλατεία

Εν τω μεταξύ, η πτώση του σφένδαμου που σημειώθηκε πριν από ένα μήνα στην κεντρική πλατεία της πόλης είχε ως αποτέλεσμα, οι αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν αυτοψία στα δένδρα.

Ως γνωστόν, ο σφένδαμος  αποκολλήθηκε από τις ρίζες του καθώς δε διέθετε  ριζικό σύστημα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις επιστημόνων του Δήμου, είναι εξαιρετικά πιθανό να είχε προσβληθεί από βασιδιομύκητες που προκάλεσαν σηψιρριζία.

Σύμφωνα με τον κ. Ντιντή διενεργείται αυτοψία στα δένδρα της πλατείας, ώστε να καταγραφούν τυχόν προβλήματα και να προχωρήσει ο Δήμος στις απαραίτητες ενέργειες.

Με την συνέχιση της πλοήγησης σας στην σελίδα μας θεωρούμε αυτόματα ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης μας. Αποδοχή Όροι χρήσης