Nature

Προσαρμογή στις απαιτήσεις κοινωνίας και αγοράς

«Η συνεργασία και η συνεργατικότητα μεταξύ των μικρών και μικρομεσαίων εμπόρων για δραστηριοποίηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο (e-shopping) είναι ο δρόμος που οφείλουμε να ακολουθήσουμε οι μικροί και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες για να επιβιώσουμε, τόσο ατομικά, όσο και ως κλάδος» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δήμου Πύλης Κώστας Βοϊτσίδης.
«Ως κλάδος έχουμε χάσει την νεολαία, διότι την πλειονότητα των αγορών της την πραγματοποιεί μέσω του διαδικτύου, αποφεύγοντας την παραδοσιακή προμήθεια αγαθών από τα καταστήματα» σημειώνει ο κ. Βοϊτσίδης και επισημαίνει «το έργο έχει ξαναπαιχτεί στο παρελθόν με διαφορετική μορφή και λιγότερης επιρροής αποτελέσματα σε μας: Όταν εμφανίστηκαν τα πολυκαταστήματα, απέσπασαν σημαντικό μερίδιο αγοράς από τα παραδοσιακά καταστήματα, δημιουργώντας σοβαρό θέμα, που ακόμη αντιμετωπίζουμε, όμως καταφέραμε να επιβιώσουμε. Τώρα έχουμε την ηλεκτρονική αγορά, την οποία δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε».
«Και αυτό διότι αφενός πρόκειται στις περισσότερες των περιπτώσεων για πολυεθνικούς κολοσσούς και αφετέρου και κυρίως, διότι είμαστε εκτός τεχνολογίας και επιπρόσθετα δρούμε ατομικά» υπογραμμίζει ο κ. Βοϊτσίδης, για να επισημάνει στην συνέχεια «και δεν είναι μόνο το μερίδιο αγορά που χάνουμε, αλλά το μείζον, το κρίσιμο είναι πως χάνουμε την νεολαία, τους μελλοντικούς καταναλωτές, με εύλογα συμπεράσματα για τις συνέπειες αυτού του γεγονότος».
«Μόνη λύση για μας τους μικρούς και μικρομεσαίους εμπόρους είναι η προσαρμογή στις σύγχρονες και στις μελλοντικές απαιτήσεις της κοινωνίας και της αγοράς» δηλώνει ο κ. Βοϊτσίδης, εξηγώντας «ασφαλώς ο καθένας από μόνος του δεν έχει την δυνατότητα να μετατραπεί σε εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου. Μπορούμε ωστόσο να συνεργαστούμε, να συνεταιριστούμε πολλά καταστήματα, ομοειδή ή και διάφορων κατευθύνσεων, ώστε να προβαίνουμε σε μαζικές αγορές κατευθείαν από τις “πηγές”, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες και διαθέτοντας μεγάλη ποικιλία προϊόντων, που θα εκπληρώνουν και την σωστή σχέση τιμή – ποιότητα, τόσο στα καταστήματά μας, όσο και ηλεκτρονικά, στο internet όπως είναι ευρέως γνωστό».
Κλείνοντας ο κ. Βοϊτσίδης σημειώνει «οι καιροί είναι δύσκολοι και έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις. Η συνεργασία μεταξύ των εμπόρων είναι το “κλειδί” της επιβίωσής μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More