Για μια ακόμη φορά τα «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» των αδελφών Σαράντη πρωτοπορούν επιχειρηματικά. Αυτή τη φορά ανοίγουν ορίζοντας στην αγορά της Κύπρου.
Στη ραγδαία ανερχόμενη αγορά του χαλουμιού, με νέο ιδιόκτητο εργοστάσιο στην Κύπρο, εισέρχεται η “Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.” των αδερφών Σαράντη, με στόχο να αποκτήσει μερίδιο αγοράς πανευρωπαϊκά.
Την είδηση αναφέρει το συνδρομητικό FnB Daily σε ρεπορτάζ από την έκθεση τροφίμων Anuga στην Κολωνία.
Η νέα μονάδα, που υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμη σε δύο χρόνια, έρχεται να καλύψει τη ζήτηση στο πελατολόγιο της εταιρείας τόσο στην Κύπρο όσο και σε άλλα σημεία της παγκόσμιας αγοράς.
Η θεσσαλική επιχείρηση, παρουσίασε στην Anuga ένα νέο κωδικό: Το griiled cheese, με την επωνυμία Meze. Πρόκειται για προϊόν η παραγωγή του οποίου ακολουθεί την ίδια τεχνολογία με το αυθεντικό κυπριακό χαλούμι, αλλά δεν πραγματοποιείται στην Κύπρο.
Το προϊόν κυκλοφορεί με το brand Olympus και παράγεται στα εργοστάσια της εταιρείας στην Ελλάδα. Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει ότι στην έκθεση της Κολωνίας, η Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. έκλεισε συμφωνίες για εξαγωγές του griiled cheese σε Αγγλία, Γερμανία, Ρουμανία και Σουηδία.