Nature

Στο επίκεντρο η τουρκική απειλή και οι γεωπολιτικές εξελίξεις

«Η Τουρκική απειλή και πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί» βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής εκδήλωσης με κεντρικό ομιλητή τον πρώην στρατιωτικό και νυν συγγραφέα κ. Σάββα Καλεντερίδη.

«Η Τουρκική απειλή και πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί» βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής εκδήλωσης με κεντρικό ομιλητή τον πρώην στρατιωτικό και νυν συγγραφέα κ. Σάββα Καλεντερίδη.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το τοπικό Παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων και έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πλήθους συμπολιτών.

Η διοργάνωση, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ κ. Βασίλειος Ζιώζιας, έγινε σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια πληρέστερη ενημέρωση για τις σχέσεις που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

«Είναι μια περίοδος προκλήσεων και βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορα σχέδια στη Μέση Ανατολή, τα οποία επηρεάζουν κυρίως την Κύπρο αλλά και την Ελλάδα» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Καλεντερίδης.

Όπως είπε «το πιο σημαντικό είναι οι εξελίξεις στις Συρία. Εκεί υπάρχει ένας μεγάλος ανταγωνισμός σε ένα ανώτερο επίπεδο μεταξύ της Αμερικής και της Ρωσίας, ενώ σε ένα κατώτερο επίπεδο υπάρχει ένας μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ του Ιράν, της Τουρκίας, του Ισραήλ και των Κούρδων».

Ο κ. Καλεντερίδης εξήγησε πως «από την πορεία αυτών των εξελίξεων θα καθοριστεί και ο χάρτης της επόμενης ημέρας στην περιοχή. Δηλαδή εάν τελικά οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιμείνουν να συνεχίσουν να στηρίζουν τους Κούρδους στη Βόρεια Σύρια, εκεί οδηγούμαστε σταδιακά σε μια ανακατανομή ισχύος που πιθανόν να οδηγήσει και στην αλλαγή του χάρτη της περιοχής.

Αυτή η αλλαγή αντικατοπτρίζεται και στις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Δηλαδή εάν η Τουρκία αναγκαστεί να εμπλακεί περισσότερο στο Κουρδικό λόγω των εξελίξεων, τότε εκ των πραγμάτων μπορούμε να πούμε ότι αυτό αποτελεί μια ευνοϊκή εξέλιξη και για την Κύπρο και για την Ελλάδα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν όλες οι γεωπολιτικές εξελίξεις και με επίκεντρο το Αιγαίο και το Σκοπιανό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More