H απεργία- αποχή από τις διαδικασίες ορισμού μέντορα κι ενδοσχολικού συντονιστή που κήρυξε η ΔΟΕ, οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια, αλλά και η πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου θα βρεθούν στη έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων.
Η συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο 10ο δημοτικό σχολείο Τρικάλων.
Εν τω μεταξύ, την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής από την εφαρμογή των αποφάσεων για τους Μέντορες και Ενδοσχολικούς Συντονιστές , αποφάσισε ,κατα πλειοψηφία (με τις ψήφους των Παρεμβάσεων , Δικτύου και ΠΑΜΕ- Η ΔΑΚΕ και το ΔΗΣΥ ψήφισαν κατά), το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.
«Ο νικηφόρος αγώνας ενάντια στην επιβολή της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, όπως αυτή προβλέπεται από την υπ’ αρ. 108906/ΓΔ4/10-9-2021 Υ.Α. «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» (ΦΕΚ Β 4189/10-9-2021) σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 33, 34 και 35 του ν. 4692/2020, όπως συμπληρώθηκαν από τις διατάξεις του ν.4823/2021, συνεχίζεται με ενιαία, συλλογική και αποφασιστική στάση. Είναι αγώνας διαρκείας, αγώνας πολύμορφος. Σήμερα, με οδηγό τον περσινό αγώνα του κλάδου, αποστέλλουμε τα πρώτα ενιαία κείμενα, ως απάντηση στον προβλεπόμενο προγραμματισμό και καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να τα υιοθετήσουν αυτούσια χωρίς καμία απολύτως διαφοροποίηση. Σημειώνεται ότι στη φάση αυτή πραγματοποιούνται οι ειδικές συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων με αποκλειστικό θέμα τον προγραμματισμό για το σχ. έτος 2022-23 όπου αποφασίζονται οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν και γίνεται ο ορισμός συντονιστή/στρια» αναφέρει η Διδασκαλική Ομοσπονδία.
Και προσθέτει: «Στη λογική του Υπουργείου Παιδείας και των μηχανισμών του απαντάμε ενιαία. Συντεταγμένα και ενωτικά, θα προχωρήσουμε και πάλι όλο το επόμενο διάστημα, εξασφαλίζοντας την οργάνωση κάθε σχεδίου δράσης σε κεντρικό επίπεδο από την Ομοσπονδία και όχι ανά σχολική μονάδα, με επιστημονικές ημερίδες, συνέδρια, κοινές εκδηλώσεις με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς (εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, γονεϊκοί φορείς, Παιδαγωγικά Τμήματα), στη βάση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος και του Κλάδου, έτσι ώστε να ακυρώσουμε και φέτος, στην πράξη την πολιτική κατηγοριοποίησης, διαφοροποίησης της σχολικής μονάδας που αποτελεί το πρώτο καθοριστικό βήμα για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή της. Έχοντας ως παρακαταθήκη την εμπειρία των περσινών αγώνων, ακυρώνουμε τη στόχευση του Υπουργείου Παιδείας να ανοίξει τον δρόμο στον ανταγωνισμό των σχολικών μονάδων, στη λειτουργία τους ως επιχειρήσεις, στην όρθωση μορφωτικών φραγμών στους μαθητές και τις μαθήτριές μας. Οι αγώνες μας έχουν αποτέλεσμα. Οι επιδιώξεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., μέχρι σήμερα, δεν έχουν υλοποιηθεί».