Nature

Στο «φως» το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Στο «φως» δόθηκε χθες το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το υπουργείο Παιδείας, βάζοντας τέλος στην αγωνία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο οι αλλαγές εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο ευρείας μεταρρύθμισης της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «που θα ενισχύει τον μορφωτικό ρόλο του Λυκείου με ολοκλήρωση της βασικής μόρφωσης στο πλαίσιο της καθιέρωσης της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης αλλά συγχρόνως είναι και στενά συνυφασμένες με τις μεταρρυθμίσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Συγκεκριμένα, το νέο σύστημα αποσυνδέει το Απολυτήριο από τις πανελλαδικές εξετάσεις και δεν θα μετράει κανένα ποσοστό του για την εισαγωγή στις Σχολές υψηλής ζήτησης και μειώνονται τα μαθήματα Γενικής Παιδείας στην Γ’  τάξη του Λυκείου.

Για φέτος, δε θα καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο  οι μαθητές της Β’ Λυκείου, ενώ δεν θα μετρήσει ο βαθμός του απολυτηρίου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More