Nature

Στόχος η αντιπλημμυρική προστασία

Προωθείται το έργο καθαρισμού των κοιτών του Πηνειού και παραποτάμων αυτού, από τις Τεχνικές Υπηρεσίες (ΤΥ) της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Τρικάλων.
Στόχος είναι να περαιωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό, ώστε να προσφέρει αντιπλημμυρική προστασία και να προστατευτούν άνθρωποι και οι περιουσίες τους.
Οι εργολαβίες αφορούν την κοίτη του Πηνειού, έργο προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ και άλλο έργο για τους παραπόταμους, όπως ο Κλεινοβίτης, ο Μαλακασιώτης κλπ, αλλά και ρεμάτων, προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ.
Οι υπογραφές έχουν «πέσει» και οι σχετικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, οπότε το έργο βρίσκεται σε καλό «δρόμο» και οι κάτοικοι πολλών χωριών, ιδίως των παραπήνειων, το περιμένουν, διότι τα τελευταία χρόνια είχαμε πλημμύρες και πολλές απειλές υπερχείλισης.
Έχει ήδη εκτελεστεί έργο καθαρισμού της κοίτης του Πηνειού, το οποίο εστιάστηκε κυρίως στον Καραβόπορο και λειτούργησε αποτρεπτικά σε πλημμυρικά φαινόμενα στις έντονες και διαρκείς βροχοπτώσεις του περασμένου Μαρτίου.
Με τις νέες εργολαβίες, θα υπάρξει ακόμη πιο αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση, καθώς περιλαμβάνουν και τους παραποτάμους του Πηνειού, που σημαίνει μικρότερη ροή υδάτων τις κρίσιμες εποχές προς τον Πηνειό.
Υπενθυμίζεται πως στην πρώτη εργολαβία, στις τρεις γέφυρες Καραβόπορου, Νομής και Βαλομανδρίου – Ρογγίων, που έχει ολοκληρωθεί, στόχος της ήταν η κατά το δυνατόν πλήρη αντιμετώπιση των προβλημάτων και την κατά το δυνατόν μόνιμη αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών και εγκαταστάσεων καθώς και την αποκατάσταση των προαναφερομένων βλαβών. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες χωματουργικών και τεχνικών έργων στις προαναφερόμενες περιοχές και σε περιοχές όπου κρίθηκε απαραίτητο για την ολοκλήρωση του έργου μετά από σχετική εντολή της υπηρεσίας και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, Έγινε καθαρισμός κοίτης ποταμού από μεταφερθέντα υλικά και επιχώσεις, καθαίρεση και αποκατάσταση κοιτοστρώσεων από σκυρόδεμα, αποκατάσταση καταστραφέντων αναχωμάτων, κατασκευή νέων αναχωμάτων, επισκευή καταστραφείσας επένδυσης αναχωμάτων με συρματοκυλίνδρους, κατασκευή επένδυσης αναχωμάτων με συρματοκυλίνδρους, κατασκευή αντιπλημμυρικών προβόλων και κοιτοστρώσεων με συρματοκιβώτια και την προστασία των περιοχών θεμελίων γεφυρών με λιθορριπές».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More