Nature

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητάει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η οποία συνεδρίασε προχθές στον Παλαμά Καρδίτσας, με την συμμετοχή των ΔΣ των Ομοσπονδιών, μεταξύ αυτών και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Τρικάλων (ΟΑΣΤ) «Η ΑΝΟΙΞΗ» .
Οι αγρότες ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις για τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις και κάλυψη χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία, να μην ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου ορίου αλλά να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, συν 3.000ευρώ για κάθε παιδί και ταυτόχρονα να μας ενημερωθούν σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης που είχε δώσει στην περίοδο των φετινών μπλόκων, πχ ακατάσχετο όριο 15.000 ευρώ, κατάργηση στον φόρο στο κρασί κ.α.
Η Επιτροπή χαιρετίζει τους αγώνες των αγροτών και τους καλεί να απαντήσουν «στην προπαγάνδα που στρέφεται ενάντια στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα, τις Ομοσπονδίες και την ΠΕΜ περί ξεπουλήματος και αναποτελεσματικότητας των αγώνων».
Επιτυχίες
«Πιο καθαρά να εξηγήσουμε στους αγρότες για τις νίκες που είχαμε χάρη στους αγώνες μας, τα πολυήμερα μπλόκα και τις άλλες κινητοποιήσεις. Το αφορολόγητο, την σταδιακή εφαρμογή του ΕΦΚΑ, την δέσμευση για ακατάσχετο όριο 15.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς, το πάγωμα νέων και παλιών χαρατσιών όπως την αύξηση του ΕΝΦΙΑ και το πράσινο τέλος στο νερό κ.α.» επισημαίνεται από την Επιτροπή και σημειώνεται πως «το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Μαζί με τους φυσικούς συμμάχους μας, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, μπορούμε να βάλουμε φρένο στην πολιτική που μας φτωχαίνει και μας καταστρέφει και στην πορεία να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να την ανατρέψουμε και να υπάρχει ανάπτυξη που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα μας».
Προβλήματα
Η Επιτροπή σημειώνει πως σε όλα τα προϊόντα οι πολύ χαμηλές τιμές στον παραγωγό αλλά και οι «ανοιχτές» τιμές από τις βιομηχανίες και τους εμπόρους κρατούν σε ομηρία τους παραγωγούς αφού επί της ουσίας παραδίδουν την σοδειά τους χωρίς να ξέρουν πόσο, πότε και αν θα πληρωθούν.
Το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνει, οι εφοπλιστές παίρνουν πετρέλαιο στα 0,44 λεπτά και οι αγρότες στο 1.45 ευρώ, τα φυτοφάρμακα πουλιούνται 3-4 ακριβότερα σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε, το ίδιο τα λιπάσματα, το κόστος του ρεύματος είναι απαγορευτικό και συνεχώς αυξάνει ή κόβεται από αδυναμία πληρωμής καθώς δεν έχουμε εισόδημα ,αναφέρεται από την Επιτροπή, η οποία ζητάει άμεσες αποζημιώσεις στο 100% από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες και επίσης λογική φορολόγηση και όχι φοροληστεία που φτάνει στο 50% του εισοδήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More