Nature

Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με τον “Συνδυασμό Τσιλιμίγκα”

Επικυρώθηκε η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον συνδυασμό του Νίκου Τσιλιμίγκα για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και από την ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, στην προχθεσινή συνεδρίαση του τοπικού κομματικού οργάνου του κυβερνώντος κόμματος.
Το κύριο αντικείμενο της συνεδρίασης της ΝΕ του ΣΥΡΙΖA, στην οποία παρέστη το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Θωμάς Τσιούπος, ήταν η συνεργασία του κόμματος με τον “συνδυασμό Τσιλιμίγκα” και η κατάστρωση του σχεδίου δράσης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, λαμβάνοντας υπόψη τις δεδομένες συνθήκες.
Η συνεργασία αυτή δεν θα είναι σε επίπεδο κομμάτων, αλλά καθαρά αυτοδιοικητική, καθώς, όπως τονίζεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «το έχουμε επισημάνει πολλές φορές, πως επιδιώκουμε συνεργασίες με σχήματα ιδεολογικά συγγενικά προς εμάς σε τοπικό επίπεδο, στις τοπικές κοινωνίες δηλαδή, ξέχωρα από την κεντρική πολιτική σκηνή».
Η ΝΕ αποδέχτηκε την εισήγηση αυτή, αφού έγινε ενημέρωση για τις επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και με τον “συνδυασμό Τσιλιμίγκα” και αποφασίστηκε να στηριχθεί και να στελεχωθεί ο εν λόγω συνδυασμός από το κόμμα.
Όσον αφορά τον Δήμο Τρικκαίων και την «Πρωτοβουλία Πολιτών», η ΝΕ επίσημα δεν ασχολήθηκε στην προχθεσινή της συνεδρίαση, κάτι που αναμένεται να πράξει προσεχώς, ωστόσο, φαίνεται πως είναι μονόδρομος η συνεργασία με την “Ομάδα Λάππα”, έστω και αν υπάρχει έσωθεν άλλη πρωτοβουλία, ενώ για το ζήτημα του επικεφαλής, συζητούνται συγκεκριμένα ονόματα, που όμως θα πρέπει να εγκριθούν από κοινού.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More