Nature

ΣΧΟΟΑΠ και επέκταση Σχεδίου Πόλεως Πύλης

Το Β2 Στάδιο Πολεοδομικής Μελέτης Επέκτασης Σχεδίου Πόλης Τ.Κ. Πύλης και το Β2 Στάδιο Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Δήμου Πινδέων ήταν τα σημαντικότερα θέματα και συνάμα κρισιμότερα, που συζητήθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.
Υπήρξε σύμπνοια μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για τα δύο αυτά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του τόπου, με ορθολογικό τρόπο.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος, δήλωσε αμφότερες οι εξελίξεις είναι θετικές για τον τόπο, ωστόσο, υπογράμμισε πως έχουν καθυστερήσει, ειδικά το σχέδιο πόλεως, για το οποίο η Δημαρχιακή Αρχή το 2015, είχε αφήσει στην παρούσα και κονδύλια και μελέτη.
Από την πλευρά της συμπολίτευσης επισημάνθηκε πως όλα έγινα με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα και σημειώθηκε πως υπάρχουν διαδικασίες που δεν μπορούν να ξεπεραστούν ή να παρακαμφθούν.
Ο δήμος Πύλης, με την επέκταση του σχεδίου πόλης, θα καθορίσει τις χρήσεις γης και θα σχεδιάσει την χωρική και οικιστική οργάνωσης του συνόλου της έκτασης της ΤΚ Πύλης, καθώς και το μέγεθος οικιστικής ανάπτυξης, τις κατευθύνσεις πολεοδομικής οργάνωσης, βάσει των τοπικών αναγκών, των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης και της φυσικής και γεωλογικής καταλληλότητας των επί μέρους περιοχών.
Το σχέδιο πόλης αποσκοπεί στον καθορισμό των κατευθυντήριων αρχών του πολεοδομικού σχεδιασμού για την βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη και χωρική οργάνωση της ΤΚ, σε σχέση με το ευρύτερο περιβάλλον.
Όσον αφορά το ΣΧΟΟΑΠ(Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων), σχετίζεται άμεσα με το υδροηλεκτρικό στον Αχελώο στην Μεσοχώρα και την μετεγκατάσταση των κατοίκων του χωριού.
Με την περαίωση του ΣΧΟΟΑΠ, ο Δήμος έχει εκπληρώσει πλήρως και κανονικά τις διαδικαστικές του υποχρεώσεις του, οπότε από εδώ και πέρα αναλαμβάνει τις δικές της η ΔΕΗ, οι οποίες είναι η αποκατάσταση των πληγέντων Μεσοχωριτών και η αποπεράτωση του υδροηλεκτρικού, με στόχο την έναρξη λειτουργίας του, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More